Το μετέωρο βήμα Κασσελάκη

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει όλο και περισσότερο με reality show (και μάλιστα κακής ποιότητας), τα βλέμματα στρέφονται στον επόμενο αδύναμο κρίκο που θα εγκαταλείψει. Η εύκολη απάντηση δεν είναι άλλη από την ομάδα των «87», η οποία εδώ και καιρό απέχει από τις αποφάσεις, επιλέγοντας τον δρόμο της μετωπικής σύγκρουσης με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ωστόσο, επειδή το reality ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλούς παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την έκβαση, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο ο επόμενος που θα αποχωρήσει να είναι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει αποδειχτεί σε αυτό τον χρόνο σκληρό καρύδι, ωστόσο πρώτη φορά το στρατόπεδό του μοιάζει τόσο διαιρεμένο, το αφήγημά του τόσο λειψό και, φυσικά, πρώτη φορά καλείται να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που δεν μασάει τα λόγια του και δεν διστάζει να τσαλακωθεί σε μια μάχη. Ο λόγος, φυσικά, για τον Παύλο Πολάκη, τον πολιτικό πατέρα του Στέφανου, που σήμερα εμφανίζεται έτοιμος να «σκοτώσει» το πολιτικό του τέκνο πριν η Ιστορία γράψει άλλη μια πολιτική πατροκτονία. Ο ανεξάρτητος βουλευτής αλλά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Documento», ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη που οδηγεί στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Ο εφτάψυχος Πολάκης και ο προσωπικός του στρατός σίγουρα δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός παιχνιδιού, καθώς άλλωστε αποδείχτηκε πως ο Κασσελάκης τρέμει τον… Πολάκη.

Οι «87»

Οσον αφορά τους «87», τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Ιδανικά, θα ήθελαν εδώ και καιρό να είναι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφασή τους όμως θέλουν να ληφθεί όταν οι συγκυρίες θα είναι σωστές και όταν, φυσικά, θα δώσει το πράσινο φως ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος, άλλωστε, αποκλείεται να παραμείνει στο κόμμα Κασσελάκη, έχοντας χάσει πλήρως το στελεχιακό δυναμικό που έχει αναφορά στον ίδιο. Μπορεί το έπαθλο στο τηλεπαιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μικρό, καθώς μιλάμε για ένα κόμμα απαξιωμένο, όμως τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δεν λείπουν.
Στο Χ οι λογαριασμοί των τρολ έχουν πάρει φωτιά, με έναν μάλιστα εξ αυτών να εμπλέκει τον Σωκράτη Φάμελλο, τη Δώρα Τσαμπάζη και την Εφη Αχτσιόγλου με προσωπικούς αλλά και πολιτικούς δεσμούς.

Το συγκεκριμένο post άναψε φωτιές, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των εμπλεκομένων, αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη, που στήριξε τους δύο μιλώντας για χυδαιότητα. Ο πόλεμος του διαδικτύου αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, ενώ δεν αποκλείεται τα «likes» και οι «καρδιές» να καθορίσουν και τις πολιτικές αποφάσεις. Αλλωστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη των reality shows. Το αποδεικνύει αυτό και η περίπτωση του Νίκου Μωραΐτη που έχει αποτελέσει ρυθμιστή εξελίξεων μέσα από τον λογαριασμό του στο Χ.

Ο στιχουργός και φίλος των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε χθες ξανά τη συμπάθειά του στον Στέφανο Κασσελάκη, εξυβρίζοντας αυτόν που θαύμαζε παλιά, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε πως γέμισε τον ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικά εξαμβλώματα.

Νέα σφοδρή επίθεση του Σφακιανού κατά της Λινού

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και το σίριαλ Πολάκη – Λινού, με τους δύο να κονταροχτυπιούνται και τον Στέφανο Κασσελάκη να νίπτει τας χείρας του.
Η υπόθεση Λινού μοιάζει πρωτόγνωρη, καθώς πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική Ιστορία βουλευτής καταγγέλλει συνάδελφό του από το ίδιο κόμμα με τόσο μεγάλη σφοδρότητα για οικονομικό σκάνδαλο, την ίδια ώρα που ο αρχηγός τους λέει απλά πως εξετάζει την περίπτωση μέχρι να πάρει τις αποφάσεις του. Χθες, μάλιστα, έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη πως η Αθηνά Λινού επιχείρησε να ρίξει γέφυρες, καλώντας τον προσωπικά στο τηλέφωνο.

Ο Σφακιανός, ωστόσο, αποφάσισε να γνωστοποίησει το τηλεφώνημα και να ξεκαθαρίσει δημόσια πως δεν είναι διατεθειμένος για κανενός είδους συμβιβασμό με κανέναν, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα διεφθαρμένη και άτιμη. Συγκεκριμένα, ο ίδιος μιλώντας για θράσος από την πλευρά της, έγραψε, ανάμεσα στα άλλα: «Μου είπε πως “πίστευε πως δέκα χρόνια είχαμε καλή συνεργασία”! Την έκοψα, λέγοντας “πως δεν είχαμε συνεργασία, γνωριμία είχαμε από το πανεπιστήμιο” και θεωρούσα πως είχε μια προσφορά και μια τιμιότητα, παρά τις διαφωνίες μου σε κάποιες δηλώσεις της.

Ομως μετά, που έστησε αυτό το ψεύτικο κλάμα για να οδηγήσουν συντονισμένα στη διαγραφή μου, έψαξα τη δραστηριότητά της για να καταλάβω τι συμβαίνει και βεβαία να αμυνθώ για τη δολοφονία χαρακτήρα και είδα πως είναι ΚΑΙ ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!».

Πόντιος Πιλάτος ο Τσίπρας, παραμένει σιωπηλός μπροστά στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στη διάλυση και τη γελοιοποίηση του κόμματός του. Παρακολουθεί αμέτοχος τον Στέφανο Κασσελάκη να τον παρουσιάζει ξανά ως «όργανο» της διαπλοκής, τον Παύλο Πολάκη να κερδίζει διαρκώς έδαφος στον ΣΥΡΙΖΑ και τους «87» να κάνουν μαθήματα ανταρτοπόλεμου πάνω στα ερείπια της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, τόσο στους φίλους όσο και στους εχθρούς παραμένει σιωπηλός να βλέπει το πουλόβερ να ξηλώνεται. Εξάλλου, το έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως πιστεύει στην ένωση των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, μακριά από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς και τα προβλήματα που αυτοί φέρουν. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως θα δώσει μια απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτή μπορεί να μην είναι ευθεία, αλλά το μήνυμα θα έχει παραδοθεί.

Ο χρόνος της απάντησης εικάζεται πως θα είναι την Τετάρτη, όταν η Πόπη Τσαπανίδου θα ορκίζεται βουλευτής και ο Στέφανος Κασσελάκης θα μένει εκτός Κοινοβουλίου. Κίνηση υψηλού ρίσκου, που θα μεγαλώσει το χάσμα και θα αυξήσει τα πάθη.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα