Ποινικά κολάσιμη η στάση του από τη στιγμή που δεν κατήγγειλε την πολλαπλή απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του
Ολοένα περισσότερα ερωτήματα εγείρονται από την ανεκδιήγητη συμπεριφορά και την αντίδραση του Αδωνη Γεωργιάδη σχετικά με την, αν μη τι άλλο, συγκλονιστική αποκάλυψη ότι είχε πέσει θύμα απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του όχι μία ούτε δυο ούτε τρεις, αλλά συνολικώς έντεκα φορές. Δίνοντας ένα ρεσιτάλ κυνισμού, πρωτόγνωρου ακόμα και για τα δικά του δεδομένα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «ούτε που ίδρωσε το αυτί μου» μετά την αποκάλυψη ότι ήταν πρωταθλητής του Predator, προκαλώντας δίχως προηγούμενο, καθώς αυτή η στάση μόνο από έναν εκβιαζόμενο μπορεί να προέλθει.
Επαίσχυντη ανάρτηση
Σε μια επαίσχυντη ανάρτηση κατά του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος επίσης είχε πέσει θύμα παρακολούθησης, όπως ακριβώς και ο ίδιος, και στην προσπάθειά του να τον ειρωνευτεί για το -αυτονόητο- σχόλιο «αδιάφορος για την παρακολούθησή του… Απλά τα πράγματα», ο υπουργός απάντησε με έναν πρωτοφανή τρόπο, γράφοντας: «Κύριε Κουκάκη, ειλικρινά πιστεύω ότι έχετε γίνει κουραστικός με αυτό το θέμα. ΟΚ, σας παρακολουθούσαν το κινητό και στενοχωρηθήκατε. Και εμένα λένε ότι μου το παρακολουθούσαν, και λοιπόν; Ούτε που ίδρωσε το αυτί μου».
Η δημόσια αυτή αναφορά δεν νοείται για έναν υπουργό της κυβέρνησης, καθώς επί της ουσίας κανονικοποιεί την καταστρατήγηση του απορρήτου των επικοινωνιών. Μάλιστα, ο Αδωνις Γεωργιάδης θεώρησε φρόνιμο να επιτεθεί με σκαιότατο τρόπο στον δημοσιογράφο, θεωρώντας πως το γεγονός ότι έπεσε θύμα διπλής παρακολούθησης από ΕΥΠ και Predator είναι άνευ σημασίας. «Ασχολείστε δύο χρόνια τώρα με κάτι που στα δικά μου μάτια ήταν από την αρχή ασήμαντο. Και στη νόμιμη παρακολούθηση του κυρίου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, η πρώτη μου δήλωση ήταν “εφόσον τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, δεν με αφορά ως γεγονός” είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και ο Αρειος Πάγος τελικά, διότι έτσι έχουν τα πράγματα».
Αραγε, το Μέγαρο Mαξίμου συμφωνεί με αυτές τις ανερμάτιστες δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε ξανά το 41% των εκλογών, αποσιωπώντας πλήρως την κατραπακιά των ευρωεκλογών, ισχυριζόμενος πως το θέμα των παρακολουθήσεων «είναι γνωστό στην κοινή γνώμη, αξιολογήθηκε από αυτήν σε διαδοχικές εκλογές και στη Δικαιοσύνη, που πρόσφατα εξέδωσε το πόρισμά της στον ανώτατο βαθμό. Παύσις, λήξις συναγερμού, καλές διακοπές», όπως ανέφερε προκλητικά. Γνωστοί συνταγματολόγοι και δικηγόροι, πάντως, βάζουν στο στόχαστρο τον ανερμάτιστο υπουργό Υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως η στάση του ενέχει και ποινικές ευθύνες, καθώς ανήκει στο υπουργικό συμβούλιο.
Παρέμβαση
Οπως σημείωσε με άρθρο του στο in.gr ο Ακρίτας Καϊδατζής, αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, «κρατικός λειτουργός που δημοσίως παραιτείται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών του, μολονότι υπήρξε θύμα ή και επιβεβαιωμένος στόχος παράνομων παρακολουθήσεων, προσβάλλει τη θέση που η Πολιτεία τού εμπιστεύτηκε. Είναι, απλούστατα, επίορκος και υπέχει πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Οσοι τον διατηρούν στη θέση του υπέχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες».
Την ίδια ώρα, με δεύτερο άρθρο στην ίδια ενημερωτική ιστοσελίδα, ο Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος θυμάτων των υποκλοπών, ανέφερε ότι είναι ποινικά ελεγκτέα η συμπεριφορά Γεωργιάδη για τις υποκλοπές. «Η παράλειψη του κ. Γεωργιάδη να προσφύγει στις εισαγγελικές Αρχές για να καταγγείλει την πολλαπλή παγίδευση της συσκευής του κινητού του τηλεφώνου και να διερευνηθεί τυχόν διαρροή μυστικών της Πολιτείας συνιστά, βάσει του αξιώματός του, όχι μόνο ανήθικη, αλλά και ποινικά ελεγκτέα συμπεριφορά» τόνισε.
Θέατρο του παραλόγου! Ο Αδωνις επιτίθεται σε αυτούς που τον υπερασπίζονται
Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του απαράδεκτου πορίσματος του Αρείου Πάγου, με την οποία το ανώτατο δικαστήριο «ξέπλυνε» όλες τις κυβερνητικές ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Αδωνις Γεωργιάδης επέλεξε να παίξει έναν εξαιρετικά ύποπτο ρόλο, κατηγορώντας όλους όσοι ασκούν κριτική πως αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας! Μάλιστα, παρά τις αποκαλύψεις για τις έντεκα συνολικώς φορές που έπεσε θύμα απόπειρας παρακολούθησης, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο.