Χειροπέδες στον «Νέρωνα» καθηγητή

Ο 66χρονος διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Λ.Μ. κατηγορείται για τέσσερις εμπρησμούς στη Βάρη!

Πριν από μερικά χρόνια έδινε διαλέξεις σε σχολές αξιωματικών της Αστυνομίας, όμως τον τελευταίο καιρό είχε αλλάξει «καριέρα» και ξεχυνόταν στα δάση όπου έβαζε φωτιές, αντλώντας διεστραμμένη ευχαρίστηση από τη θέα των δέντρων και των σπιτιών που λαμπάδιαζαν ένας 66χρονος καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις εμπρησμούς στη Βάρη!

Ο «Νέρωνας» διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Λ.Μ., ο οποίος βρέθηκε με χειροπέδες την περασμένη Δευτέρα, δεν αποκλείεται να συνελήφθη από πρώην… μαθητές του, αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους έδινε τα «φώτα» του. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 66χρονος διανοούμενος πρώην καθηγητής και συγγραφέας, ο οποίος έδινε διαλέξεις σε σχολές αξιωματικών της Αστυνομίας επί έξι συναπτά έτη, μαζί με έναν φίλο του είχαν στείλει στον δήμο της περιοχής, στα τέλη Μαΐου, ένα email με το οποίο διαμαρτύρονταν για τον καθαρισμό οικοπέδων, εκφράζοντας τον φόβο τους ότι υπάρχει κίνδυνος για φωτιά!

Ο ψυχικά άρρωστος άνδρας, ο οποίος είχε διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διετέλεσε σύμβουλος σε κρατικά ιδρύματα σε σχέση με την εκπαίδευση και διαθέτει και δικό του κανάλι στο διαδίκτυο, συνελήφθη από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης. Στην έκδοσή του φέρεται ότι συνέβαλε το γεγονός ότι κάμερα ασφαλείας «συνέλαβε» τον 66χρονο την ώρα που έβαζε φωτιά σε παράδρομο της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου, στις 19 Ιουνίου, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να εξαπλωθεί επικίνδυνα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ημέρα, και να προκαλέσει ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια! Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν μαρτυρίες που οδήγησαν στην ταυτοποίησή του ως εμπρηστή.

Με αναπτήρα

Υστερα από πίεση, ο ίδιος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι έβαλε τέσσερις φωτιές με αναπτήρα στις 8 και 9 Ιουνίου, οι οποίες περιορίστηκαν σε σύντομο χρόνο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι εξαιτίας του προκλήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε δέκα ημέρες αργότερα στην περιοχή Χέρωμα Βάρης. Προχθές οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος του άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και τον παρέπεμψε στον αρμόδιο ανακριτή, στον οποίο θα απολογηθεί σήμερα.

Πριν από μερικές ημέρες, την 1η Αυγούστου, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, είχαν περάσει χειροπέδες σε έναν 33χρονο, ο οποίος κατηγορείται για την πρόκληση τριών πυρκαγιών με αναπτήρα. Η μία εκδηλώθηκε στις 31 Ιουλίου και οι άλλες δύο την 1η Αυγούστου, στην περιοχή της Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας. Στις 3 Αυγούστου οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και, μετά την απολογία του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τέλος, την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν δύο Ελληνες και ένας αλλοδαπός που κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στην Κορομηλιά Δομοκού, κατά την εκτέλεση εργασιών με τροχό κοπής μετάλλων. Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ρίχτηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ στην περιοχή επιχείρησαν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία κατάφεραν τελικά να σώσουν τον οικισμό που απειλήθηκε.

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια, καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα, και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση. Δεν θα σταματήσουμε να ερευνούμε σε βάθος μία προς μία όλες τις πυρκαγιές, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη και να πληρώνουν τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών τους» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα