Νέο παραμύθι Κυριάκου για τη στήριξη στο ρεύμα

Δεν έχει τέλος η κοροϊδία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις απίθανες δικαιολογίες που εφευρίσκει κάθε φορά για τις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καταναλωτικά προϊόντα, και τα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» που πουλάει στους καταναλωτές για να δείξει, τάχα, ότι τους στηρίζει και ότι πολεμά τις κερδοσκοπικές εταιρίες.

Πριν από τρεις μήνες είχε… κηρύξει πόλεμο στις πολυεθνικές, θεωρώντας τις υπεύθυνες για την ακρίβεια, και το μόνο που έκανε ήταν να στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία του απάντησε ενάμιση μήνα μετά με λόγια του αέρα. Τώρα βάζει έκτακτο φόρο-ψίχουλα στα υπερκέρδη των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς, όμως κι εδώ έρχεται η δεύτερη κοροϊδία του! Η επιδότηση που δίνει η κυβέρνηση αφορά μόνο τον Αύγουστο και όχι και τον Ιούλιο, που ήταν ήδη πολύ πιο αυξημένη η τιμή της κιλοβατώρας… Και, ύστερα απ’ όλα αυτά, ο πρωθυπουργός απειλεί δήθεν τις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας, λέγοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε «ουρανοκατέβατα κέρδη που καταλήγουν στις τσέπες επιχειρήσεων και ανεβάζουν τεχνητά τους λογαριασμούς ενέργειας».

Στο κυριακάτικο «παραμύθι του για το πόσο ωραία και καλά κυβερνά, ο πρωθυπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις αυξήσεις των τιμών του ρεύματος και στη νέα, έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για τις καταναλώσεις του Αυγούστου: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε ουρανοκατέβατα κέρδη που καταλήγουν στις τσέπες επιχειρήσεων και ανεβάζουν τεχνητά τους λογαριασμούς ενέργειας των καταναλωτών. Και θα δώσουμε μάχη και στην Ευρώπη για αυτό το ζήτημα, που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από ατέλειες στην ευρωπαϊκή κοινή αγορά ενέργειας». Μια ακόμα μάχη που δεν θα δώσει ποτέ!

Ο μεγάλος βραχνάς του πρωθυπουργού

Σε αυτή την κυριακάτικη ανασκόπηση αναδεικνύει θέματα της καθημερινότητας, που υποτίθεται ότι επιλύει η κυβέρνησή του, απόδειξη ότι αυτά τα θέματα είναι ο μεγάλος βραχνάς για τον πρωθυπουργό, αφού τους αυτών χάνει ψήφους! Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ακόμα, μεταξύ άλλων, στη μείωση της ανεργίας στο 9,5%, ενώ εξήγγειλε τον ριζικό μετασχηματισμό του τρόπου λειτουργίας 8 δημόσιων επιχειρήσεων που επηρεάζουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την καθημερινή ζωή των πολιτών, οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες εξυπηρέτησής τους.

Οι 8 ΔΕΚΟ που θα μετεξελιχθούν σε «μικρές ΔΕΗ» (ενδεικτικά, ο ΟΑΣΑ, τα ΕΛΤΑ, οι κεντρικές αγορές τροφίμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης) αποκτούν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ευελιξία στη διοίκηση και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τους, που θα τις κάνει πιο αποτελεσματικές στις υπηρεσίες που παρέχουν σε όλους μας. Επίσης, εξήγγειλε την απορρόφηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και του ΤΑΙΠΕΔ από το Υπερταμείο. Επεσήμανε δε πως ήδη έχει υλοποιηθεί «το 42% των δεσμεύσεων για το τρέχον έτος», με στόχο «την επιτάχυνση ρυθμών ώστε να φτάσουμε στο 100% της υλοποίησης, με 58 νέα έργα και 87 νέες μεταρρυθμίσεις».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα