«Στεγνώνει» από νερό η Χαλκιδική

Σαν τη Χαλκιδική δεν… έχει, αλλά και σαν τη λειψυδρία της Χαλκιδικής δεν έχει τη φετινή τουριστική σεζόν, δεδομένου ότι η πανέμορφη περιοχή της Μακεδονίας είναι ένα βήμα πρoτού… κρασάρει! Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στα δύο από τα τρία πόδια της Χαλκιδικής, εξαιτίας του μεγάλου βάρους που προκαλεί η αχαλίνωτη αύξηση του αριθμού τουριστών, βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η υψηλή ζήτηση, κυρίως σε προορισμούς στις χερσονήσους της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια, σήμερα όμως έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, με αποτέλεσμα η Χαλκιδική να λυγίζει από τον υπερτουρισμό, φαινόμενο που σημειώνεται και ανά την Ευρώπη.

Υπερτουρισμός

Τις συνέπειες του υπερτουρισμού βλέπει ήδη η περιοχή, που τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αδυνατεί να απορροφήσει το μεγάλο αριθμό τουριστών, Βαλκάνιους και Ελληνες, και αυτές δεν είναι άλλες από την υπερδόμηση, την έλλειψη υδροδότησης και υποδομών, το έντονο κυκλοφοριακό, αλλά και την ελλιπή νοσοκομειακή περίθαλψη.

Την ίδια ώρα, σε μια Χαλκιδική όπου… μετακομίζει σχεδόν μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν μόνο το Νοσοκομείο Πολυγύρου και πέντε Κέντρα Υγείας, που με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρατήσουν τις δυνάμεις τους για να αντεπεξέλθουν στα περιστατικά που δέχονται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα