«Κλειστόν»! Πράσινο φως του Μητσοτάκη στους υπουργούς για διακοπές

Το πράσινο φως για τις καλοκαιρινές τους διακοπές άναψε χθες ο πρωθυπουργός στους υπουργούς κι έτσι από σήμερα κιόλας η κυβέρνηση και επισήμως αρχίζει σταδιακά να υπολειτουργεί ή μάλλον να λειτουργεί με… προσωπικό ασφαλείας, ενώ και η Βουλή κλείνει!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε το επόμενο υπουργικό συμβούλιο για το τέλος Αυγούστου, ενώ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την προαναγγελθείσα υπολειτουργία της κυβέρνησής του έκανε κι ένα λογοπαίγνιο, λέγοντας χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως «η Βουλή μπορεί να κλείσει για κάποιες εβδομάδες, όμως τα μέτρα για την καθημερινότητα προφανώς δεν πάνε διακοπές». Μέτρα «ασπιρίνες», όμως, που δεν λύνουν το πρόβλημα της ακρίβειας του ηλεκτρικού ρεύματος και των καταναλωτικών προϊόντων, όσο κι αν ο κ. Μητσοτάκης ανακαλύπτει -μόνο αυτός και κανείς άλλος- ότι «υπάρχουν αρκετές ενθαρρυντικές αρχικές ενδείξεις για τη μείωση τιμών πια στο σούπερ μάρκετ».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης τη χθεσινή ψήφιση στη Βουλή της διάταξης για την έκτακτη φορολόγηση των «ουρανοκατέβατων κερδών» των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας (αμελητέα φορολόγηση σε σχέση με τα υπέρογκα υπερκέρδη), «ώστε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι όπου υπάρχουν στρεβλώσεις λόγω μη εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει προς όφελος των καταναλωτών», όπως είπε. Επίσης επανέλαβε ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση, ώστε να διασφαλιστούν η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενέργειας και η προβλεψιμότητα στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Το κράτος δικαίου

Ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του προς τους υπουργούς αναφέρθηκε και στο κράτος δικαίου με επίθεση κατά της αντιπολίτευσης. Την ημέρα που ανακοινώθηκε το μεγαλύτερο κουκούλωμα των τελευταίων δεκαετιών, με την απόφαση του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε έκθεση της Κομισιόν, τονίζοντας ότι αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μία από εννέα χώρες που καταγράφουν πρόοδο. «Ο μόνος κριτής για θέματα κράτους δικαίου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εκθέσεις που εκδίδει. Σε πείσμα όσων εξαπέλυαν μύδρους κατά της κυβέρνησης για θέματα κράτους δικαίου, η Ε.Ε. αναγνώρισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης» είπε.

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου μίλησε για τις παρεμβάσεις ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι «η σημαντική μεταρρύθμιση της ενοποίησης ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων τώρα πρέπει να καταστεί λειτουργική», ενώ σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων, την ανακύκλωση και τη δυνατότητα ενεργειακής αξιοποίησης υπολειμμάτων για παραγωγή πράσινης ενέργειας παραδέχτηκε πως «είμαστε πίσω στην ανακύκλωση». Τέλος, μιλώντας για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υπογράμμισε πως «η χώρα έχει κάνει άλματα. Πάνω από το 50% της παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι από ήλιο και άνεμο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα