Ο Ζελένσκι μαρτύρησε (ξανά) τον Μητσοτάκη!

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι οι διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα για τη συμφωνία ασφαλείας μεταξύ των χωρών βρίσκονται ουσιαστικά στο τελευταίο στάδιο πριν πέσουν οι σχετικές υπογραφές!

Κι αν αναρωτιέστε ποια είναι αυτή η συμφωνία και τι θα προβλέπει, δικαίως το πράττετε, γιατί η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στην προσφιλή τακτική της μυστικής διπλωματίας, δεν έχει ανακοινώσει ποτέ τίποτα σχετικό και όλες οι πληροφορίες προέρχονται πάντα από τις ανακοινώσεις του Κιέβου κι από δηλώσεις του Β. Ζελένσκι, όπως εκείνη που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Οδησσό πριν από έναν χρόνο!

Το θέμα έχουν αναδείξει με δημοσιεύματά τους και τότε και στο πρόσφατο παρελθόν η «δημοκρατία» και το newsbreak.gr, αλλά η κυβέρνηση, όπως πάντα, σιωπά και δεν ενημερώνει τους πολίτες για τις συμφωνίες ασφαλείας που κάνει ερήμην τους! Η χθεσινή ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας αναφέρει: «Επειτα από οδηγίες του προέδρου της Ουκρανίας και του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του προέδρου Ihor Zhovkva πραγματοποίησε ακόμα έναν γύρο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφαλείας.

Τα μέρη συνέχισαν τις εργασίες τους για το προσχέδιο εγγράφου και προγραμμάτισαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ώστε οι ηγέτες να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον. Η χώρα μας έχει ήδη συνάψει 25 διμερείς συμφωνίες ασφαλείας στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης του G7, που εγκρίθηκε πέρυσι στο Βίλνιους. Η Ουκρανία διαπραγματεύεται επί του παρόντος την υπογραφή εγγράφων ασφαλείας με άλλα τέσσερα κράτη».

Κι όλα αυτά, φυσικά, γίνονται ενώ δεν έχει ακόμη κοπάσει ο θόρυβος των αποκαλύψεων για τη στρατιωτική ενίσχυση της χώρας μας στην Ουκρανία με F-16, S-300, όπλα, πυρομαχικά και γεννήτριες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ μόλις πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας έχει δημιουργήσει κενά στην εθνική μας άμυνα. Παρ’ όλ’ αυτά τα κενά, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ουκρανία στρατιωτικό πολεμικό εξοπλισμό, την ώρα που αντιμετωπίζουμε ύψιστη απειλή από την Τουρκία, με τελευταία τα γεγονότα στην Κάσο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα