Καβγάς Αδωνη με Εξαδάκτυλο στον διάδρομο της Βουλής

Εν μέσω οξύτατων αντιδράσεων ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Αδωνη Γεωργιάδη για την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης για την ψυχική υγεία, το οποίο περιλαμβάνει και το επίμαχο άρθρο για τις ποινές στους ιδιώτες γιατρούς που θα αρνηθούν να συνδράμουν το ΕΣΥ, το οποίο έχει οδηγήσει σε μετωπική της κυβέρνησης με τους ελεύθερους γιατρούς.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε θερμό τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΠΙΣ Αθανάσιο Εξαδάκτυλο στον διάδρομο της Βουλής, με τους δύο άνδρες να λογομαχούν και τον καβγά να σταματά μόνο όταν… έπεσαν πάνω σε δημοσιογράφους. Η αντιπολίτευση άπασα ασκεί κριτική, καταγγέλλοντας πως το νομοσχέδιο θα φέρει ελλείψεις και δραματική υποβάθμιση των παροχών στους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με τον Σωκράτη Φάμελλο να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή τους.

Καταγγελίες

Για εκβιασμό των γιατρών τον οποίο στο τέλος πληρώνουν οι ίδιοι οι ασθενείς έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικώς την κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «επικίνδυνο», «κατάπτυστο» και «εγκληματικό».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης αντέστρεψε τα πυρά, ισχυριζόμενος πως «η Νέα Δημοκρατία είναι η γνήσια λαϊκή παράταξη, είμαστε οι μόνοι που υπερασπιζόμαστε και τον τελευταίο φτωχό συμπολίτη μας, έναντι όλων υμών των υποκριτών της Αριστεράς, που σήμερα υπερασπίζεστε τους ιδιώτες». Σημειωτέον πως η κυβέρνηση κάνει λόγο για διασπορά fake news, υποστηρίζοντας πως με το προς ψήφιση νομοσχέδιο βελτιώνεται η ποιότητα παροχής υπηρεσιών των ωφελουμένων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα