Πατήρ Αντώνιος: Σε δίκη για κακουργήματα

Το δικαστικό συμβούλιο τον παραπέμπει για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου θα καθίσει ο ιδρυτής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, καθώς το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να τον παραπέμψει για τα κακουργήματα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων. Πρόκειται για τις καταγγελίες που είχαν κάνει ένας 19χρονος, πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού», και ένας 15χρονος, ο οποίος παραμένει εντός οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με το υπ’ αριθμ. 2432/2024 βούλευμά του παραπέμπει σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον πρώην επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι καταγγελίες των δύο τροφίμων ανέφεραν ότι ο πατέρας Αντώνιος φέρεται ότι ασέλγησε σε βάρος τους το χρονικό διάστημα από το 2020 έως το 2022 σε δομές στη Χίο, στην Πωγωνιανή, στον Βόλο, στην Καλαμάτα και την Αθήνα.

Η πρόταση

Την παραπομπή σε δίκη είχε ζητήσει πριν από ενάμιση μήνα ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός, ο οποίος στην πολυσέλιδη πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είχε σημειώσει: «Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθηση».

Παράλληλα είχε υπογραμμίσει ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην “Κιβωτό”, και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες, είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι».

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην πρότασή του: «Ο κατηγορούμενος δεν περιόρισε την παραβατική συμπεριφορά σε βάρος μόνο του Π.Γ., αλλά επέδειξε πανομοιότυπη συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου Β.Ζ., με σκοπό τη σεξουαλική του ικανοποίηση». Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία έχει διαχωριστεί ως προς τα πλημμελήματα και η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Πρόκειται για τις καταγγελίες τροφίμων για απειλές και κακοποιητικές συμπεριφορές που αποδίδουν στον πατέρα Αντώνιο αλλά και σε επτά εργαζομένους σε δομές της «Κιβωτού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα