Οδηγός νταλίκας θυσιάστηκε για να μην αφαιρέσει ζωές

Ο 51χρονος από την Κρήτη δεν κατάφερε να ελέγξει το φορτηγό, που κατάληξε σε γκρεμό. Κατέβαλε ηρωικές προσπάθειες να αποφύγει τρακαρίσματα και σύγκρουση με πρατήριο καυσίμων

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η οικογένεια του 51χρονου οδηγού φορτηγού που έπεσε σε γκρεμό στο Δίστομο την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια δρομολογίου, με συνέπεια να βρει φρικτό θάνατο. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση, ανέσυρε τον άτυχο άνδρα και πατέρα τριών παιδιών απανθρακωμένο. Το σοκαριστικό τροχαίο εκτυλίχθηκε στην επαρχιακή οδό Διστόμου – Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία. Ο 51χρονος Μπάμπης Γαραντωνάκης, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, εκτελούσε δρομολόγιο, μεταφέροντας κάρβουνα σε εργοστάσιο, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν έπιαναν τα φρένα του.

Τα δραματικά δευτερόλεπτα που ακολούθησαν ο ίδιος κατέβαλε ηρωικές προσπάθειες να μην παρασύρει πεζούς και να αποφύγει τη σύγκρουση με διερχόμενους οδηγούς και το πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στο σημείο. Εντούτοις, δεν κατάφερε να ελέγξει το φορτηγό, το οποίο λόγω του φορτίου του ακολούθησε μία τρελή πορεία, η οποία κατέληξε στον γκρεμό. Ακολούθησαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά στο σημείο, με τον οδηγό να εγκλωβίζεται και να εντοπίζεται τελικά απανθρακωμένος.

Τραγικές φιγούρες αποτελούν αυτές τις ώρες οι δικοί του άνθρωποι, που αδυνατούν να πιστέψουν πως έχασαν τόσο ξαφνικά και άδικα τον 51χρονο Μπάμπη. Ο αδερφός του Λευτέρης Γαραντωνάκης σε δηλώσεις που έκανε επεσήμανε πως ο αδικοχαμένος άνδρας ήταν επαγγελματίας οδηγός πολλά χρόνια, γνώριζε την περιοχή και είχε κάνει κι άλλα δρομολόγια εκεί. Ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που έκανε δρομολόγιο με τη συγκεκριμένη εταιρία και το όχημα αυτό.

Οπως επεσήμανε, υπάρχουν καταγεγραμμένες τουλάχιστον δύο κλήσεις του αδερφού του προς την εταιρία πριν από το μοιραίο, στις οποίες φέρεται ότι αναφέρει κάποια προβλήματα στο φορτηγό, σχετικά με υπερθέρμανση στα φρένα. Του ζήτησαν, όπως λέει, να σταματήσει κάπου να κρυώσουν και να συνεχίσει. Τελικά, εκτιμάται πως τα φρένα έσπασαν ενώ βρισκόταν σε φανάρι και αμέσως, όταν το αντιλήφθηκε, άρχισε να κορνάρει, προκειμένου να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα από την πορεία του. «Θα μπορούσε να βγει έξω, ωστόσο δεν το έκανε» τόνισε ο αδερφός του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα