- Οι άνθρωποι που δεν βρίσκουν νόημα στις εκλογές και δεν συμμετέχουν είναι καθ’ όλα νόμιμοι. Εχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν χαμένο χρόνο να πάνε μέχρι το εκλογικό τμήμα για να ψηφίσουν τα πρόσωπα και τις παρατάξεις της αρεσκείας τους.
- Δεν νομιμοποιούνται, σε ηθικό επίπεδο, όμως να γκρινιάζουν για την πορεία των πραγμάτων και να ισχυρίζονται ότι εκείνοι κατέχουν τις λύσεις, όταν οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν άκρη με την απλούστατη, όπως έχει εξελιχθεί, εκλογική διαδικασία και τελικά απείχαν.
- Με τόσες λαμπρές ιδέες που (λένε ή υπαινίσσονται ότι) έχουν, με τόσο οξυμένα πολιτικά κριτήρια, με τέτοιον ορθό λόγο και κατέληξαν να απέχουν και να μην προτείνουν και κάτι άλλο, διαφορετικό; Περίεργο! Και το σημαντικότερο όλων: μπορεί να λένε πολλά και λογικοφανή, αλλά ουδέν πράττουν. Απέχουν και γκρινιάζουν.
- Στο φινάλε, αποφαίνονται ότι «αυτός ο κόσμος δεν σώζεται» και ότι «είναι χαμηλό το επίπεδο και δεν ανεβαίνει με τίποτα». Ευτυχώς, πάντως, υπήρξαν στην ανθρώπινη Ιστορία και προϊστορία νεαντερτάλειοι, κρο-μανιόν και λοιποί συγγενείς που έπραξαν πράγματα, πίστεψαν (με τον τρόπο τους) στη βελτίωση της εκάστοτε υπαρχούσης κατάστασης και έπραξαν δεόντως. Με τους κατ’ επάγγελμα γκρινιάρηδες ακόμα στις σπηλιές θα ζούσαμε.
- Ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης είναι νομικός και συχνότατα εύστοχος σχολιαστής των δημόσιων πραγμάτων. Χθες έθεσε ένα χαριτωμένο ερώτημα στους φίλους του στο facebook, ορίζοντας ως έπαθλο κάτι που μάλλον θέλει να λησμονήσει ο -γνωστός και ως «μπουμπούκος»- υπουργός:
- «Βρείτε πόσες φορές θα χρησιμοποιήσει σήμερα τη λέξη “ακροδεξιά” η Σία Κοσιώνη και κερδίστε μια πολυτελή δερματόδετη έκδοση της εμβληματικής μελέτης του Αδωνη Γεωργιάδη, “Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα: ο μύθος καταρρέει”:
Α. 1 έως 500 φορές
Β. 500 έως 1000 φορές
Γ. Πάνω από 1.000 φορές».
π