Λειτουργώντας περισσότερο ως σχολιαστής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στο Πέραμα χθες απεφάνθη ότι «η ακρίβεια “δαγκώνει”, ειδικά στο σούπερ μάρκετ», μη παραλείποντας να προσφέρει και τη φρούδα διαβεβαίωση ότι «θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, με διαρκείς ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία».
Κατόπιν επέστρεψε στο γραφείο του και ως πρωθυπουργός υπέγραψε το νέο νομοθέτημα, με το οποίο προβλέπονται «τρελές» αυξήσεις και στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησής του, η οποία έχει φθάσει πλέον να αριθμεί 64 μέλη. Και σχεδόν το ένα τρίτο εξ αυτών δεν έχει την ιδιότητα του βουλευτή…
Με την ευκαιρία αυτή, μάθαμε ότι είχε προηγηθεί η αποκατάσταση μιας άλλης «ευάλωτης» κατηγορίας, αυτής των γενικών γραμματέων των δεκάδων υπουργείων. Και αν υπολογίσουμε ότι σχεδόν κάθε υπουργείο διαθέτει και ουκ ολίγες γενικές γραμματείες, μιλάμε για «εκατοντάδα και βάλε». Επειδή λοιπόν σε αυτά τα «αναξιοπαθούντα» διορισμένα κυβερνητικά στελέχη είχαν δοθεί ήδη υπέρογκες αυξήσεις, κρίθηκε… σωστό και δίκαιο να αναπροσαρμοστούν (αντί να μειωθούν όλων αναλογικά) οι αποδοχές και των (εξωκοινοβουλευτικών) προϊσταμένων τους. Πρόκειται για αποδοχές της τάξης των 4.000 και 5.000 ευρώ τον μήνα, την ώρα που η χώρα μας έχει πανευρωπαϊκά τον πιο χαμηλό μέσο μισθό για τους εργαζομένους, στα 774 ευρώ, ενώ στα τάρταρα κινούνται και οι συντάξεις…
Με την ευκαιρία αυτή θυμηθήκαμε επίσης ότι προ ημερών η κυβέρνηση, πάλι με υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών, ανακοίνωσε τεράστιες αυξήσεις και στις αποδοχές των διοικητών και των υποδιοικητών των νοσοκομείων. Την ίδια ώρα που από τηλεοράσεως η (ζάπλουτη) υπουργός κυρία Κεραμέως έλεγε αλαζονικά για τους υποαμειβόμενους γιατρούς του ΕΣΥ ότι «ναι, πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς, αλλά βιώνουν και τη μοναδική εμπειρία να εργάζονται στο Δημόσιο».
Ούτε, βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πανηγυρίζει -όπως τον ακούσαμε και στη Βουλή-, διότι την ίδια ώρα θα δοθούν, μόλις αλλάξει η χρονιά, κάποια ψίχουλα ως αυξήσεις στις συντάξεις ή στους μισθούς του Δημοσίου. Ακόμη κι αυτά τα χρήματα εξανεμίζονται αυτόματα λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που ορθώς μεν διαπίστωσε ότι «δαγκώνει», αλλά παρέλειψε να πει το κυριότερο: Δηλαδή ότι φροντίζει να εξαιρούνται προνομιακά από αυτό το «δάγκωμα» ολοένα και περισσότερο οι εκλεκτοί του…