Η ματαίωση της παρουσίασης του βιβλίου της σπουδαίας ακαδημαϊκού Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα που ματώνει», φανερώνει και την ανυποληψία της πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα, αλλά και το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Οπως ήδη έχει γίνει γνωστό, διάφοροι παρακρατικοί και αναρχικοί εισέβαλαν στην παλιά αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, προφασιζόμενοι ότι υπερασπίζονται την… ελευθερία και πολεμούν τον ολοκληρωτισμό, την ακροδεξιά κ.ά. Ανάμεσα στους βαλτούς διάφορων κύκλων και συμφερόντων, που λειτουργούν σαν επαγγελματίες μπράβοι, υπήρχαν και νεαρά άτομα, των οποίων η συμπεριφορά έδειχνε ότι τα προβλήματα στη συγκρότηση της προσωπικότητάς τους έχουν λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η γελοιότητα των επιχειρημάτων των μελών των παρακρατικών αγελών έφτασε σε τέτοιο σημείο ώστε να αποδίδουν… αντισημιτισμό σε ένα βιβλίο που αναφέρεται στην ανάγκη διεκδίκησης των γερμανικών επανορθώσεων στην Ελλάδα για την περίοδο της Κατοχής!
Η ευθύνη για την κατάντια των αφιονισμένων τραμπούκων βαραίνει κυρίως τους ίδιους και τον στενό οικογενειακό κύκλο τους. Ομως οι αρνητικές συνέπειες της εγκληματικής και καλά οργανωμένης δράσης τους αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας. Και γι’ αυτό πρέπει να λογοδοτήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα και τη δέουσα αυστηρότητα τα φαινόμενα βίας στους πανεπιστημιακούς χώρους. Από τον Ιούλιο του 2019 πέρασαν τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες, και η απόσταση των υποσχέσεων από τα έργα είναι χαώδης, διότι ουδέν έπραξε ο πρωθυπουργός προς αυτήν την κατεύθυνση. Κατεγράφησαν μόνο παλινωδίες σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και την πιθανολογείσα μετατροπή της σε… έφιππη.
Οι τραμπούκοι που υπερασπίζονται την «ελευθερία» αφαιρώντας το δικαίωμα λόγου από όλους όσους αντιπαθούν συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους εντός των χώρων των ΑΕΙ και φιμώνουν εξαιρετικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, όπως είναι η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.