Ηχηρό αντάρτικο από 16 (!) στον Κασσελάκη

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισαν τις προτάσεις του για τη σύνθεση του νέου προεδρείου. Εικόνα διχασμού στην Κ.Ο.

Με το… καλημέρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ηχηρό αντάρτικο από 16 (!) βουλευτές, οι οποίοι δεν υπερψήφισαν τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη για τη σύνθεση του νέου προεδρείου. Ο νέος πρόεδρος έδωσε τα «κλειδιά» σε πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης, τον οποίο έχρισε συντονιστή του κοινοβουλευτικού έργου, προκαλώντας την αντίδραση του αριστερού μπλοκ, το οποίο έδειξε εξαρχής τα… δόντια του μέσω αυτής της συντεταγμένης διαφωνίας. Η εικόνα που εξέπεμψε η παρθενική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη μετά Τσίπρα εποχή είναι εκείνη ενός διχασμένου κόμματος. Οσο για τον πρώην πρωθυπουργό, έστειλε και εκείνος το δικό του μήνυμα, επιλέγοντας να μη λάβει μέρος στην ψηφοφορία…

Συγκεκριμένα, η πρόταση για το νέο προεδρείο ανέφερε πως ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει επικεφαλής της Κ.Ο., πως η Θεοδώρα Τζάκρη ορίζεται νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διευθυντής ο Γιώργος Τσίπρας, ο Παύλος Πολάκης συντονιστής Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου, ενώ ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι προτάθηκαν οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Εφης Αχτσιόγλου, απομακρύνθηκε από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Στην ψηφοφορία για την έγκριση της πρότασης αυτής 28 βουλευτές είπαν «ναι» και 16 ψήφισαν «λευκό». Κατά πληροφορίες, «λευκό» ψήφισαν, μεταξύ άλλων, οι Εφη Αχτσιόγλου, Ολγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Μερόπη Τζούφη, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεανώ Φωτίου και Μαρίνα Κοντοτόλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, κατά την πρώτη του ομιλία ενώπιον των βουλευτών του εμφανίστηκε ενωτικός εν όψει και της αυτοδιοικητικής κάλπης, ανοίγοντας ταυτοχρόνως τα χαρτιά του αναφορικά με την αντιπολιτευτική στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. «Να βρούμε κοινό βηματισμό παραμερίζοντας τον εγωισμό. Να βάλουμε στο πλάι όποιες προσωπικές επιδιώξεις είχαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε πυρά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στέλνοντας το μήνυμα πως οι 48 του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα σταθούν απέναντι στους 158 «αρίστους» της Ν.Δ. «Εχουμε 47 βουλευτές ως αντιπολίτευση, θα έπρεπε να είναι παραπάνω. Εμείς οι 48 απέναντι στους “άριστους” 158. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους όταν χειροκροτούν μια εθνικά και κοινωνικά επιζήμια πολιτική. Μακάρι κάποιοι να ψηφίζουν κατά συνείδηση, αλλά η βαρονία Μητσοτάκη θα τους τιμωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ασκώντας κριτική στη Ν.Δ. τόσο για τους χειρισμούς της στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών όσο και για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ενώ πέταξε το «γάντι» στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να φέρει στη Βουλή νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.


Αμηχανία, περίεργα βλέμματα, πηγαδάκια και απουσίες
Εξαιρετικά θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα κατά την πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εσωκομματική κάλπη. Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ δεν έλειψαν και τα φιλιά και οι αγκαλιές με τους «συντρόφους». Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε «Εγγλέζος», καθώς εισήλθε στην ώρα του στην αίθουσα της Γερουσίας προκειμένου να παρακολουθήσει την επίσημη πρώτη ομιλία του διαδόχου του.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ωστόσο τήρησε την «ώρα ΠΑΣΟΚ», καθώς κατέφθασε με περισσότερο από μισή ώρα καθυστέρηση. Οι περισσότερο… καχύποπτοι, μάλιστα, σχολίαζαν με νόημα την επιλογή του νέου τιμονιέρη του κόμματος να αναφερθεί μόλις μία φορά στον Αλέξη Τσίπρα… Δεν έλειψαν, σε κάθε περίπτωση, η αμηχανία, τα περίεργα βλέμματα και τα πηγαδάκια των βουλευτών, ιδίως από τους αμφισβητίες βουλευτές, εκείνους δηλαδή οι οποίοι δημόσια ή παρασκηνιακά έχουν ασκήσει κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στην επιτελική του ομάδα. Την ίδια ώρα, χθες σημειώθηκαν αρκετές απουσίες, με πιο χαρακτηριστική ίσως εκείνη του Νίκου Παππά, ο οποίος διεγνώσθη για δεύτερη φορά με κορονοϊό. Ελειπε επίσης από τη συνεδρίαση ο Οθων Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ, μια και είναι ο πρώτος στη σειρά για να «θυσιαστεί», να παραιτηθεί δηλαδή από βουλευτής, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να ορκιστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης.
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα