Πρωτοφανή παρέμβαση στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες της Ελλάδας επιχειρεί ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος έχει διαπράξει την κακουργηματική πράξη της παράνομης ηχογράφησης υπουργών ελληνικής κυβέρνησης ακόμη και μέσα στο Μαξίμου.
Κι ενώ ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει παραδεχθεί εγγράφως την τέλεση του βαρύτατου αδικήματος, έχει κλητευτεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, εμφανίζεται ξαφνικά στο blog της γνωστής ιστοσελίδας του Ισραήλ, Times of Israel, να προσπαθεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και στοχοποιώντας κορυφαίο υπουργό της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο Σάμπυ Μιωνή σχολιάζει αρνητικά την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στο νέο υπουργικό σχήμα, χαρακτηρίζοντάς τον νεοναζιστή και εχθρό του εβραϊκού λαού.
Γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Βορίδης είναι πρώην ηγέτης νεοναζιστικής ομάδας νεολαίας και θαυμαστής του Ζαν Μαρί Λεπέν, ηγέτη του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, ο οποίος υποστήριξε το ρατσιστικό κόμμα (Ελληνικό Μέτωπο) με το οποίο ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα. […] Αν και έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να τιθασεύσει τη ρητορική του, τα αληθινά του αισθήματα για τον εβραϊκό λαό και άλλες μειονότητες είναι ξεκάθαρα».
Το εξωφρενικό είναι πως ο κ. Βορίδης είναι πλέον «κάτοικος» στο Μαξίμου, μαζί με τον επίσης υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος όμως είναι και συνέταιρος του Σάμπυ Μιωνή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί προφανώς εύλογες απορίες για τον εάν ο κ. Παπασταύρου προσπαθεί να διεμβολίσει τις επιλογές του πρωθυπουργού, και μάλιστα με το «καλημέρα», μέσω του στενού του συνεργάτη. Ισως, μάλιστα, ακολουθήσει και η σειρά του επίσης υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου να δεχτεί αντίστοιχες επιθέσεις, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει η «δημοκρατία», ο κ. Παπασταύρου τον κατηγορεί πως ευθύνεται για την κλήτευση του Σάμπυ Μιωνή.
Τα παραπάνω δεν συνθέτουν, προφανώς, ένα ευχάριστο κλίμα εντός του πρωθυπουργικού μεγάρου. Το ερώτημα είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη; Εχει καταθέσει ο Σάμπυ Μιωνή στην Εισαγγελία, όπως θα είχε υποχρέωση να κάνει κάθε άλλος πολίτης; Εάν όχι, γιατί συνεχίζει η Δικαιοσύνη να τον «χαϊδεύει»; Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως κριτής και να παρουσιάζεται ως παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας ένας άνθρωπος που έχει διαπράξει σοβαρά αδικήματα εναντίον της;