Απροκάλυπτα το τουρκικό προξενείο οργάνωσε το 2019 προεκλογικό γλέντι υπέρ του Κατραντζή, υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ.
Η χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά όχι και της Ν.Δ., που δεν τον απέσυρε άμεσα από τη λίστα υποψηφίων. Ισως επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπεσε από τα σύννεφα για τον «εκλεκτό» του υποψήφιο.
- Από τον Βασίλη Γαλούπη
Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ο Μουσταφά Κατραντζή ήταν και τότε υποψήφιος με τη Ν.Δ. Παραμονές της κάλπης έπαιρνε δημοσίως(!) την… ευλογία του Τούρκου προξένου σε κέντρο διασκέδασης λίγο έξω από την Κομοτηνή. Επρόκειτο για μια ωμή, όσο και πρωτοφανή παρέμβαση του Τούρκου προξένου στα εσωτερικά της χώρας εν όψει των εκλογών, όπως και τότε είχε επισημανθεί.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε, όπως δημοσιεύθηκε, υπέρ του Μουσταφά Κατραντζή, με τον Τούρκο πρόξενο να «δίνει γραμμή». Στη φωτογραφία που είχε αναρτηθεί τότε στην επίσημη σελίδα του προξενείου στο facebook διακρίνονταν ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Μουσταφά Κατραντζή και ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του εκλιπόντος βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ.
Ως γνωστόν, ο Αχμέτ Σαδίκ είχε καταδικαστεί το 1989, επειδή, κατά την προεκλογική εκστρατεία εκείνης της χρονιάς, δημοσίευσε στην εφημερίδα του «Guven» διακηρύξεις ότι είναι «τουρκική» η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Ο γιος του, Λεβέντ έχει αποκαλέσει «οικονομικό και οικογενειακό φίλο» τον μέχρι πρότινος Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η φωτογραφία είχε δει το φως της δημοσιότητας μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2019, στις 29 Ιουνίου, από την εφημερίδα «Εστία», που επεσήμαινε ακόμα ότι «για να καμουφλαριστεί η παρέμβαση του προξένου στις ελληνικές εθνικές εκλογές, η εκδήλωση εμφανίστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ως πρόσκληση σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του υποψηφίου ο επιχειρηματίας Λεβέντ Σαδίκ».
Στις εκλογές του 2019 από τη Ν.Δ. είχε εκλεγεί βουλευτής Ροδόπης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με 12.152 ψήφους, με τον Κατραντζή να μένει δεύτερος με 5.011 ψήφους. Στις φετινές εκλογές ο Στυλιανίδης ήταν πάλι πρώτος με 10.895 ψήφους, όμως ο Κατραντζής έμεινε τρίτος με μια μεγάλη πτώση και μόλις 1.275 «κουκιά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε προχθές ότι «στις εκλογές του Μαΐου το τουρκικό προξενείο έκανε παρεμβάσεις για δύο υποψηφίους. Το ζήτημα δεν είναι αν η Θράκη είναι γαλάζια ή ροζ. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει τα παιχνίδια του προξενείου. Το θέμα θα κλείσει εάν οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσουν ότι είναι μουσουλμάνοι Ελληνες πολίτες».
Το 2019, όμως, ο τέως πρωθυπουργός δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία, όταν το τουρκικό προξενείο έκανε παρεμβάσεις και για τον υποψήφιο της Ν.Δ. Για να είναι συνεπής ο κ. Μητσοτάκης, οφείλει να ζητήσει κι από τον κ. Κατραντζή την ίδια δήλωση περί μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών. Ή να τον πετάξει εκτός ψηφοδελτίων.
Δείτε επίσης: Τσιμουδιά στη Ν.Δ. για Κατραντζή