Παρενέργειες εμβολίων και αγωγές αποζημίωσης

Στη Γερμανία σύντομα θα αρχίσουν οι δίκες για τις αποζημιώσεις που ζητούν όσοι υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους από τις παρενέργειες των εμβολίων για τον Covid-19. Οι αγωγές αποζημιώσεων στρέφονται κυρίως κατά των εταιριών παραγωγής των εμβολίων.

Πέρα από τα εμφανή προβλήματα υγείας που προκάλεσαν σε πολλούς ανθρώπους τα εμβόλια για τον κορονοϊό, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που ενισχύουν τους νομικούς ισχυρισμούς των θυμάτων. Ενα από τα επιχειρήματα στο οπλοστάσιο όσων ζητούν αποζημιώσεις από τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων δόθηκε από τον ίδιο τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ. Ο κ. Λάουτερμπαχ, στις 16 Μαρτίου 2023, μιλώντας στην εκπομπή «Heute Journal» του τηλεοπτικού σταθμού ZDF ανέφερε ότι «σκεφτόμαστε τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τα εμβόλια. Υποφέρουν από σοβαρές παρενέργειες, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι μόνιμες. […] Πρέπει να επιταχύνουμε στην αναγνώριση των σοβαρών παρενεργειών των εμβολίων που σημειώνονται, και σταδιακά καταλαβαίνουμε καλύτερα την όλη κατάσταση».

Ο κ. Λάουτερμπαχ συμπλήρωσε βέβαια ότι η αναλογία οφέλους – ζημιάς από τους μαζικούς εμβολιασμούς για τον Covid-19 είναι πολύ μικρή, αλλά η παραδοχή του για τις παρενέργειες δεν λησμονήθηκε.

Στην Ελλάδα, αν πιστέψουμε την «επίσημη» γραμμή της κυβέρνησης -δηλαδή, αυτήν που δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν οι ενσωματωμένοι στην εξουσία επιστήμονες-, δεν υπήρξαν παρενέργειες άξιες λόγου. Και το παραπάνω εξωφρενικό συνεχίζουν να το υποστηρίζουν οι κύκλοι της κυβέρνησης, παρά τη σαφέστατη παραδοχή του ΕΟΦ ότι σημειώθηκαν θάνατοι από τις παρενέργειες των εμβολίων για τον κορονοϊό. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλουν να πιστέψουμε ότι οι οργανισμοί των Ελλήνων είναι ισχυρότεροι από των Γερμανών και δεν… καταλαβαίνουν από παρενέργειες εμβολίων που παρήχθησαν αστραπιαία και παραγγέλθηκαν μαζικά -και με αδιαφανείς διαδικασίες- από τις χώρες της Ε.Ε.

Το ζήτημα δεν πρέπει να λησμονηθεί, διότι στο σκοτεινό «παίγνιο» της κερδοσκοπίας πάνω στην πανδημία κάποιοι χρησιμοποίησαν σαν… μάρκες τις ζωές των ανθρώπων. Η προεκλογική περίοδος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να τοποθετηθούν όλοι πάνω σε αυτό το καυτό θέμα.

Η κυβέρνηση, είτε το επιθυμεί είτε όχι, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα