ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 11/04/2023

● O Σταμάτης Σεκλιζιώτης είναι γεωπόνος (ΑΠΘ), αρχιτέκτονας Τοπίου και πρώην β’ ακόλουθος Γεωργικών Υποθέσεων του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

● Στη σελίδα του στο facebook έγραψε τα εξής για το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα «Μεγάλος Περίπατος» του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, που πήγε… άκλαυτος και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι Αθηναίοι:

● «Οι φοίνικες πάνε “περίπατο”. 35.000 € στοίχισαν οι 22 ουασινγκτόνιες στον Δήμο Αθηναίων (μόνο τα δένδρα), χωρίς τα υπόλοιπα φυτά σε τσίγκινες ζαρντινιέρες και containers (που ποτίζονταν με βυτίο), τα χώματα, τα βαψίματα, την εργασία κ.λπ.

● »Και τώρα μας αποχαιρετούν για να μετασταθμεύσουν στα φυτώρια του δήμου και “εν καιρώ” να επιστρέψουν στην πόλη σε διάφορα σημεία, σε κάποιες πλατείες που θα τις μάθουμε αργότερα, όταν “κάποτε” συμβεί (κινήσεις που συνοδεύονται και από κάποιες δαπάνες).

● »Μια συνολική δαπάνη για το πείραμα να εκτιμάται στα 1.300.000 €, κατ’ άλλους >2.000.000 € (έτσι κι αλλιώς, λογαριασμός ποτέ δεν δίνεται). Το άγευστο δημοτικό πείραμα, που άρχισε τον Ιούνιο του 2020, φέρει το όνομα Μεγάλος Περίπατος, αλλά, όπως και να βαφτίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων (προσωρινό, δοκιμαστικό ή πιλοτικό) για να αμβλυνθούν οι πολύ κακές εντυπώσεις που άφησε στους πολίτες αυτής της πολύπαθης πόλης και σε ξένους επισκέπτες, απέτυχε παταγωδώς.

● »Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο είδαμε να δαπανώνται τόσα χρήματα φορολογουμένων πολιτών για μια “δοκιμή”, να διαμορφώνεται “προσωρινά” ένας χώρος στην πράξη στην καρδιά μιας πρωτεύουσας, να δημιουργούνται τόσα προβλήματα (με άλυτο το κυκλοφοριακό της Αθήνας), να στήνουμε δένδρα και ζαρντινιέρες, να βάφουμε δρόμους (ξέβαφαν από τις πρώτες ημέρες) και στη συνέχεια να ξηλώνονται όλα και να εφαρμόζουμε κάτι διαφορετικό, λες και δοκιμάζουμε ρούχα».

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα