Οι επιτελείς του πρωθυπουργού «ψάχνονται» μετά και τη νέα συνάντηση των πρώην πρωθυπουργών, ενώ επισήμως η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα
Aμηχανία αλλά και αναβρασμό προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το προχθεσινό, δεύτερο κατά σειρά, τετ α τετ δείπνο των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στην Κηφισιά, με τους επιτελείς του πρωθυπουργού να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι δύο πρώην πρωθυπουργοί.
Κι αυτό γιατί, όπως μας έλεγαν χθες έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη, αν ήθελαν απλώς να δειπνήσουν κοινωνικά, θα το έκαναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από τη στιγμή που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους είναι σαφές ότι ήθελαν να στείλουν μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχουν κοινούς προβληματισμούς για το μέλλον του κόμματος και της παράταξης, και θα διαφυλάξουν την ακεραιότητά της, την ενότητά της, τις αρχές και τις αξίες της. Την πρωτοβουλία του δείπνου είχε ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να ανταποδώσει στον κ. Καραμανλή την πρόσκληση σε δείπνο στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Ένδειξη της κυβερνητικής αμηχανίας ήταν και η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, όταν ρωτήθηκε χθες για τη συνάντηση. Φανερά αμήχανος, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, περιορίστηκε να πει: «Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις και κοινωνικές συναντήσεις».
Η κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «κοινωνική συνάντηση των δύο πρώην πρωθυπουργών» έγινε μόλις μία εβδομάδα πριν από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που φέρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού στις 7 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ έχει προσκληθεί και ο Κώστας Καραμανλής. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει για όλα τα κρίσιμα θέματα εθνικά, υποκλοπές, οικονομία.
Από τη συζήτηση των δύο πρώην πρωθυπουργών δεν διέρρευσε τίποτα, αλλά δεν χωρά αμφιβολία ότι συζήτησαν όλα τα τρέχοντα θέματα και ιδίως τα εθνικά, όπου οι απόψεις τους είναι παραπλήσιες και κόντρα στην πολιτική του κατευνασμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Για το σκάνδαλο, η παρέμβαση του κ. Καραμανλή το καλοκαίρι είχε προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, καθώς είχε διαφωνήσει με το απόρρητο που επιβάλλει η κυβέρνηση, λέγοντας: «Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Ολα στο φως, λοιπόν».
Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα των υποκλοπών που δημοσίευσε το «Documento», δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα και αναμένεται να το κάνει στην εκδήλωση της Τετάρτης. Ωστόσο οι εκτιμήσεις που υπάρχουν, λένε ότι δεν θα διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή.