Για ακόμη μία φορά εκτός… πραγματικότητας ο πρωθυπουργός
Πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί όχι μόνο δεν συναισθάνεται τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής του στη διαχείριση των κρίσεων της τελευταίας τριετίας -πανδημία, ακρίβεια, Ελληνοτουρκικά, φυσικές καταστροφές-, αλλά υποστηρίζει ότι τις διαχειρίστηκε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και παρά τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες (!!!) για τη χώρα. Ο ελληνικός λαός, πάντως, δεν είδε καμία ευκαιρία. Εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για τον εαυτό του ή ορισμένους εγχώριους «ολιγάρχες» που κάνουν χρυσές δουλειές.
Μιλώντας στο α’ προσυνέδριο της Ν.Δ., που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός με έντονα απολογητικό ύφος είπε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών, απέναντι στο κύμα ακρίβειας (σ.σ.: με τα γνωστά «ψίχουλα», όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε) και υπογράμμισε ότι κρατά εφεδρείες για την περίπτωση που χρειαστούν νέα μέτρα αργότερα.
Κι επειδή ξέρει πολύ καλά ότι πάλι ψίχουλα θα μοιράσει, για να μην καλλιεργούνται ψεύτικες προσδοκίες στον λαό κάλεσε τα στελέχη της Ν.Δ. να μη σπεύδουν να προαναγγέλλουν νέα μέτρα στήριξης, αλλά να περιμένουν να δρομολογηθούν όσα ήδη έχουν εξαγγελθεί για τον Απρίλιο.
Θέλησε, πάντως, να δείξει ότι γνωρίζει τις δυσκολίες του κόσμου, καθώς είπε «ξέρουμε ότι ακόμη και σήμερα στη χώρα μας οι μισθοί είναι χαμηλοί, δεν είναι στο επίπεδο που θέλουμε να φτάσουμε. Γνωρίζουμε καλά σήμερα και το αναγνωρίζουμε πρώτα εμείς, ότι τα εισοδήματα των νοικοκυριών πολιορκούνται από την ακρίβεια».
Μόνο που η ακρίβεια απομυζά το οικογενειακό εισόδημα εδώ και επτά μήνες, κι αυτός την ανακάλυψε όταν ξέσπασε ο πόλεμος.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε τη μεταναστευτική κρίση, τις αναταραχές με την Τουρκία το καλοκαίρι του 2020, την υγειονομική κρίση με τις οικονομικές συνέπειες και τον πόλεμο στην Ουκρανία, κρίσεις που, όπως είπε, ήταν εξωγενείς και «δεν τις προκαλέσαμε εμείς όπως την κρίση του 2015, η οποία προκλήθηκε με υπαιτιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης» (σ.σ.: σκοπίμως αγνοεί ότι η οικονομική κρίση ξεκίνησε το 2010 και όχι το 2015 με τα γνωστά γεγονότα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ήταν και ο ίδιος υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά). Και σε μια κρίση… μεγαλομανίας αναρωτήθηκε «ποιος θα περίμενε ότι ανάμεσα στα πολλά τα οποία μας έτυχαν θα έπρεπε να διαχειριστούμε και έναν πόλεμο στην Ευρώπη;»
Τέλος, ο πρωθυπουργός διέψευσε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών. «Όταν θα έρθει η ώρα να κριθούμε από τον ελληνικό λαό στο τέλος της τετραετίας, οι 15-16 μήνες που μας χωρίζουν μέχρι τις εθνικές εκλογές θα είναι μήνες σκληρής δουλειάς» είπε.
Θυμήθηκε Καραμανλή, «άδειασε» Σαμαρά…
Μόνο όταν απευθύνεται σε κομματικό ακροατήριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμάται -και για προφανείς λόγους- τον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είχε μιλήσει γι’ αυτόν προ μηνών -αναγκαστικά- στην εκδήλωση που είχε διοργανώσει το Ιδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου είχε κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό, ενώ αναφέρθηκε και το Σάββατο στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.
«Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία να είμαστε υπερήφανοι να ζούμε, θέλουμε να γίνουμε από ουραγοί πρωταγωνιστές» σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό είναι το όραμα το οποίο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Ελλάδα και το οποίο συνέχισαν όλοι όσοι ηγήθηκαν αυτής της παράταξης. Ολοι έβαλαν ένα σημαντικό λιθαράκι σε αυτήν την κατεύθυνση».
Μόνο που στη συνέχεια για να αναδείξει τον εαυτό του ως μεγάλο κομματικό ηγέτη υποβάθμισε τους προκατόχους του, κυρίως όμως τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας -εμμέσως, πλην σαφώς- ότι είχε κάνει τη Ν.Δ μικρή, γερασμένη, μακριά από την κοινωνία: «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι διαφορετική από του 2016. Είναι μία παράταξη μεγαλύτερη, ευρύτερη, πιο ανανεωμένη, πιστεύω πιο δημιουργική, με πολύ περισσότερα ενεργά μέλη, κοντά στην κοινωνία. Αφουγκράζεται αυτή η παράταξη τον πραγματικό παλμό της κοινωνίας και αυτό είναι το μήνυμα το οποίο θέλω να εκπέμψουμε και στο συνέδριό μας, το οποίο θα διοργανώσουμε στις αρχές Μαΐου» είπε.