Μπορεί να μην έχει θεατές, αλλά θα έχει «βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυελαίους και εκατοντάδες φώτα»
Αντιδράσεις προκαλούν τα 215.000 ευρώ που θα δώσει για πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις χωρίς θεατές ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Το πάθημα της «φιέστας στην Ομόνοια» ή των «εορταστικών περιφορών» καλλιτεχνών εν μέσω καραντίνας φαίνεται ότι δεν έγινε μάθημα για τον δήμαρχο Αθηναίων, που ακόμη μία φορά γίνεται στόχος σκληρής κριτικής από την αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το βράδυ της Τέταρτης σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων αποφάσισε να δοθούν τα χρήματα αυτά -με απευθείας ανάθεση- για να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού. Η απόφαση λήφθηκε μόλις λίγες ώρες πριν γίνει η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα ληφθούν αποφάσεις για περιορισμούς στις εορταστικές εκδηλώσεις ανά την επικράτεια.
Με δεδομένο ότι οι εκδηλώσεις θα γίνουν χωρίς κοινό, αναρωτιέται κανείς εάν τα χρήματα αυτά, που θα δοθούν για να στηθεί ένα σκηνικό το οποίο θα μεταδώσει η ΕΡΤ, αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο ή αποκλειστικά για την προβολή προσώπων. Προσώπων που, απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι πλαισιωμένα από «βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυελαίους και εκατοντάδες φώτα».
Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τα χρήματα θα δοθούν για ένα σόου που θα κρατήσει… 17 λεπτά. Κάτι παραπάνω δηλαδή από 12.000 ευρώ το λεπτό! Στο σόου, το οποίο ετοιμάζει η εταιρία Carousel, θα συμμετάσχει και ο Σάκης Ρουβάς. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η αμοιβή του γνωστού τραγουδιστή, ενώ θα υπάρξει -κατά τα ειωθότα- και πυροτεχνικό σόου.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση φέρεται ότι καταψήφισε την απόφαση αυτή. Μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε τη «φιέστα του δημάρχου», αναφέροντας ότι «για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211.000 ευρώ, συν τον ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης», την ώρα που ο κόσμος έχει κλειστεί στο σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας.