Τα ψέματα συνήθως βλάπτουν αυτόν που τα λέει. Όμως, όταν ο ψευδόμενος είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και τα ψέματα αφορούν την υγεία και τη ζωή των πολιτών, τότε βλάπτεται το σύνολο της κοινωνίας, και υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Το άγριο θανατικό που έχει πέσει στην Ελλάδα, με 19.553 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του Covid-19, δεν… έτυχε. Οφείλεται στο γεγονός ότι απέτυχαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί και ο πρωθυπουργός, αντί να αναγνωρίσει τα εγκληματικά λάθη του και να προσπαθήσει να τα διορθώσει, αποπειράται να τα κουκουλώσει με ψέματα.
Ένα από τα πολλά ψέματα που έχει πει είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι, αν νοσηλεύεται κάποιος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, έχει περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει σε σχέση με κάποιον διασωληνωμένο εντός ΜΕΘ. Κι όμως, αυτό αποδεικνύεται στη δημοσιευθείσα έρευνα του λοιμωξιολόγου και καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, και του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα.
Αυτή η έρευνα επικεντρώνεται στην περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, και βρίσκεται εδώ και καιρό στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο οποίος την 1η Δεκεμβρίου έλεγε με επιθετικό ύφος στη Βουλή: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!»
Δηλαδή, ο πρωθυπουργός της χώρας την 1η Δεκεμβρίου ζητούσε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να του φέρει «ενδείξεις» ότι υπάρχει μεγαλύτερη θνητότητα στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε σχέση με αυτούς που είναι στις ΜΕΘ, ενώ ο ίδιος ήδη είχε στα χέρια του την προαναφερθείσα μελέτη.
Αν λέει τόσο εξόφθαλμα ψέματα, που είναι τόσο εύκολο να αποδειχθούν, τότε τι άλλο μπορεί να έχει πει για άλλες περιπτώσεις; Είναι προφανές ότι πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη.