Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είναι επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, εκπρόσωπος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και ένας από τους ανθρώπους που, με τις απόψεις που διατυπώνει, δικαιώνει πολλούς από τους συμπολίτες μας που δυσπιστούν απέναντι στην επίσημη κρατική άποψη για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.
Ο κ. Μαγιορκίνης, με ανάρτησή του στο facebook, έδινε οδηγίες στους πολίτες για τον συνδυασμό του εμβολίου κατά του κορονοϊού με το αντιγριπικό εμβόλιο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διαφώνησε με την τοποθέτησή του. Με ανακοίνωσή της, όχι μόνον τον… άδειαζε, αλλά τον αποδοκίμαζε για την επιλογή του να κάνει αναρτήσεις στο facebook.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επεσήμανε ότι «η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά fora, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορονοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του».
Ο κ. Μαγιορκίνης έπειτα από αυτό το λεκτικό ράπισμα που δέχτηκε υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και μίλησε για «παρανόηση», ενώ ξεκαθάρισε ότι «συντάσσεται» με την άποψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Ταυτόχρονα με το φιάσκο Μαγιορκίνη ο ελληνικός λαός έκπληκτος παρακολούθησε τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρο Βασιλακόπουλο να προβαίνει, από τον τηλεοπτικό σταθμό Open, σε μια συγκλονιστική δημόσια ομολογία: ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δημιουργήθηκαν «εκ των ενόντων» κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες δεν ήταν πραγματικές κλίνες και είχαν «επιεικώς μέτρια αποτελέσματα». Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε: «Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα, θα απογοητευτείτε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα…»
Η ομολογία του κ. Βασιλακόπουλου δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί «ελαφρά». Ο γνωστός καθηγητής μιλάει για θανάτους ανθρώπων λόγω κακών επιλογών που έχουν άμεση σχέση με πολιτικές εντολές και τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.
Για τα παραπάνω και για πολύ περισσότερα δεν τους εμπιστεύεται ο λαός. Αυτή η δυσπιστία δεν είναι έωλη. Στηρίζεται πλέον σε χειροπιαστά στοιχεία και δημόσιες ομολογίες.