Πλούσιος σε περίεργες ακτιβιστικές δράσεις, αλλά και σε επαφές με παράνομους μετανάστες στη χώρα μας, αποδεικνύεται ο «βίος και η πολιτεία» της 61χρονης Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel, η οποία προκάλεσε με τη στάση της κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ολλανδίας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η δημοσιογράφος ζει στην Υδρα περίπου 40 χρόνια και εργάζεται ως ανταποκρίτρια πολλών ολλανδικών ΜΜΕ, ενώ στα «κατορθώματά» της περιλαμβάνεται και η σύλληψή της τον περασμένο Ιούνιο από τις ελληνικές Αρχές, ως κατηγορούμενη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής αλλοδαπού στη χώρα. Συγκεκριμένα, φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό που έχει αιτηθεί άσυλο. Η ίδια η Ολλανδή δημοσιογράφος, μιλώντας τότε στον «Guadrian», είχε υποστηρίξει ότι κάποιος κάτοικος της περιοχής κάλεσε την Αστυνομία και ειδοποίησε για την παρουσία του 23χρονου Fridoon από το Αφγανιστάν.
«Κάποιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι κάλεσαν την Αστυνομία, λέγοντας ότι είχα “ύποπτη” σχέση με έναν παράνομο μετανάστη στο σπίτι μου. Δεν ήταν μυστικό ότι έμενε μαζί μου, τον φροντίζω και πληρώνω τον δικηγόρο του» είχε πει, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με την αντιμετώπιση των Αρχών προς το πρόσωπό της. «Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιου είδους επικίνδυνος τρομοκράτης. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου» υποστήριζε.
Στην Ιngeborg Beugel αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ο οποίος, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, είναι γείτονάς της. «Είδα το περιστατικό με την Ολλανδή δημοσιογράφο, μόνιμο κάτοικο Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια, και τον Μητσοτάκη. Χρόνια γειτόνισσά μου, με δυο σκυλιά που τα βγάζουν βόλτα Πακιστανοί υπηρέτες της. Πλακώθηκα μαζί της άπειρες φορές από το 2010 στην ηρωική πλατεία Αυδή. Συνεπώς λέω: Θού, Κύριε, φυλακήν τώ στόματί μου καί θύραν περιοχής περί τά χείλη μου!» σημείωσε.
Ερωτήματα προκύπτουν πάντως για την προχθεσινή της παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα καθήμενη στην πρώτη σειρά, δίπλα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πώς βρέθηκε εκεί; Ποιος της έδωσε άδεια εισόδου και ποιος έδωσε το πράσινο φως για να κάνει ερώτηση στους δύο πρωθυπουργούς; Γνώριζαν οι αρμόδιοι για το ποιόν της και τη σύλληψή της, ή δεν φρόντισαν να το ψάξουν; Καλό θα είναι να υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, προκειμένου να αποδοθούν και οι ανάλογες ευθύνες.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος πήρε τον λόγο κατά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ολλανδού ομολόγου του Μαρκ Ρούτε, ρωτώντας προκλητικά τον Ελληνα πρωθυπουργό: «Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα;»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε, οργισμένος, επιχειρώντας να «βάλει στη θέση της» τη δημοσιογράφο, όμως ταυτόχρονα πρόσβαλε τους Ελληνες συναδέλφους της: «Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι» τόνισε, με απαράδεκτο τρόπο, στην αρχή της απάντησής του, υπονοώντας ευθέως ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν ρωτούν ευθέως τους πολιτικούς κατά τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις τους.