Η ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και Ινδίας, ως απάντηση στη συμμαχία Τουρκίας και Πακιστάν, επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στην Αθήνα. Ο υψηλός προσκεκλημένος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον οποίο παρέστησαν στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μαχάτμα Γκάντι πλησίον της πρεσβείας της Ινδίας στην Αθήνα. Παρόντες, επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ινδίας, πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τετ α τετ με τον Ινδό ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στις σχέσεις της με την Ινδία και επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων. Ο κ. Τζαϊσχανκάρ, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «ξεχωριστό προνόμιο να βρίσκομαι εδώ στη διακοσιοστή επέτειο της ανεξαρτησίας σας. Είναι λοιπόν μια δήλωση στήριξης, αλληλεγγύης, φιλίας με την Ελλάδα». Παράλληλα, ανακοινώθηκε η προσχώρηση της Ελλάδας στον Οργανισμό της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας, που αποτελεί ινδική πρωτοβουλία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη θετική συνεισφορά της πρωτοβουλίας αυτής στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία που αποδίδουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ινδία σε θέματα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και των αρχών των Ηνωμένων Εθνών.
Αλλά και ο κ. Δένδας, στη συνάντησή του με τον Ινδό ομόλογό του, τόνισε ότι «τόσο η Ελλάδα όσο και η Ινδία αντιμετωπίζουν η καθεμιά μια σημαντική πρόκληση από γειτονική τους χώρα ή χώρες. Οι χώρες αυτές αρνούνται να διευθετήσουν τα διμερή ζητήματα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
Απειλούν με χρήση βίας εναντίον των γειτόνων, αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις. Όμως θα ήθελα να πω καθαρά ότι η επίλυση των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου αποτελεί πάντοτε μονόδρομο και πρέπει να γίνει κατανοητό και στις χώρες που αρνούνται να το αποδεχθούν».