Ανάστατος ο νομός! Με κρούσματα του Νοεμβρίου αποφάσισαν το σκληρό lockdown
Σιγά σιγά αποκαλύπτονται τα αίσχη (και τα παιχνίδια;) γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας και με τραγικό τρόπο επιβεβαιώνεται η «δημοκρατία», που αποκάλυψε το χάος με την καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων και τα «διπλά βιβλία» ΕΟΔΥ – ΗΔΙΚΑ, που εξακολουθούν να οδηγούν σε λήψη λανθασμένων αποφάσεων!
Ολόκληροι νομοί «τιμωρούνται» με καθολικό κλείσιμο, τοπικές οικονομίες καταστρέφονται και, κυρίως, άνθρωποι χάνονται άδικα, επειδή συνεχίζεται η διπλή καταγραφή των κρουσμάτων από δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας. Παρότι η «δημοκρατία» κατήγγειλε αυτό το αίσχος και για το θέμα παρενέβη εισαγγελέας, οι αρμόδιοι υπουργοί και, κυρίως, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας συνεχίζουν τα εγκλήματα.
Η τελευταία τρανταχτή απόδειξη του φονικού μπάχαλου (και ενδεχόμενου «μαγειρέματος») ήρθε χθες από την Κοζάνη, μετά την αποκάλυψη ότι η προχθεσινή ανακοίνωση ύπαρξης 53 νέων κρουσμάτων κάθε άλλο παρά αληθινή ήταν, δεδομένου ότι τα 32 από αυτά ήταν κρούσματα του Νοεμβρίου που προστέθηκαν τώρα. Αρα τον Νοέμβριο, που «κάλπαζε» ο κορονοϊός, είχαν αποκρυβεί τα αληθινά κρούσματα και υπήρχε ψευδής αποτύπωση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και τώρα, που ο ιός, παρότι υποχωρεί, εμφανίζεται να… φουντώνει! Και να φανταστεί κανείς ότι μιλάμε για μια πολύ ταλαιπωρημένη περιοχή, που από τα μέσα Οκτωβρίου βρίσκεται σε σκληρό lockdown.
Το θέμα ενέδειξε ο περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που δικαίως ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και ανέφερε σε χθεσινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου: «Φαίνεται ότι στα ετεροχρονισμένα κρούσματα που εντοπίζονταν και δεν δηλώνονταν δεν ακολουθούνταν η διαδικασία που προβλέπεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. ιχνηλάτηση), με αποτέλεσμα εν αγνοία τους οι συμπολίτες μας αυτοί να αποτελούν εστίες μετάδοσης κι αναμετάδοσης του ιού, κι αυτό φαίνεται ότι δημιούργησε περαιτέρω εξάπλωση και διασπορά της νόσου».
Όσον αφορά το αίτημά του περί παρέμβασης εισαγγελέα, ο περιφερειάρχης εξήγησε: «Ζητώ την εισαγγελική παρέμβαση για να διενεργήσει την αντίστοιχη έρευνα ως προς τη διαδικασία. Μας ανησύχησαν τα χθεσινά νούμερα και το ελέγξαμε. Διαπιστώσαμε διάσταση στα νούμερα, από τα 21, που είχαμε δηλωμένα τοπικά, στα 53 κεντρικά. Διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για ετεροχρονισμένα κρούσματα, από τις 9 Νοεμβρίου. Ζήτησα να διερευνηθεί αν έχει ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός και, δυστυχώς, τα ευρήματα δείχνουν ότι έγινε και άλλες φορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Ο προϊστάμενος της Γενικής ∆ιεύθυνσης ∆ημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Δυτικής Μακεδονίας Χαρίσιος Γκοβεδάρος επισημαίνει ότι εκτός από τα 32 κρούσματα του Νοεμβρίου που προστέθηκαν στην προχθεσινή καταγραφή για την Κοζάνη υπήρχαν και άλλα λάθη των αρμόδιων.
Στις 11 Ιανουαρίου υπήρχαν 9 κρούσματα στη συνολική καταγραφή, που δηλώθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, και αυτά (ομοίως) ανακοινώθηκαν ετεροχρονισμένα, ενώ ακόμα 9 κρούσματα του Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν ετεροχρονισμένα διαφορετικές μέρες στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου. Όλα τα ετεροχρονισμένα συμπεριλήφθηκαν στην καταγραφή για την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα!
Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλουν, επίσης, ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ αλλά και οι υπουργοί, παρότι ενημερώθηακν ότι καιρό τώρα κάτι δεν πήγαινε καλά, εκώφευσαν και προσπαθούν τώρα να «πνίξουν» το θέμα. Παράλληλα, την καταγγελία ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώνονται ετεροχρονισμένα κρούσματα στον νομό Κοζάνης, αλλά πως αυτό έχει συμβεί ξανά το τελευταίο διάστημα, επιβεβαίωσε, μιλώντας στη «δημοκρατία», και ο Παναγιώτης Πλακεντάς, δήμαρχος του Δήμου Εορδαίας, που βρίσκεται από τις 16 Οκτωβρίου σε καθεστώς αυστηρού lockdown. Από αυτό τον δήμο, εξάλλου, προέρχονται και τα ετεροχρονισμένα κρούσματα που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες. Να σημειωθεί ότι περίεργους συνειρμούς δημιουργεί στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή, με τα συνεχή λάθη στα στοιχεία και το διαρκές lockdown εδώ και μήνες, είναι στο επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης που προωθεί βιαίως η κυβέρνηση.
Σήμερα, πάντως, ο δήμαρχος Εορδαίας και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας θα έχουν συνάντηση με το συντονιστικό περιφερειακό όργανο Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα που κατέθεσαν, αναζητώντας κάποιες απαντήσεις, οι οποίες θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις τους.