Ήταν πολύ βαριά η χθεσινή κουβέντα του πρωθυπουργού για να περάσει απαρατήρητη.
Πολύ περισσότερο που αφορούσε έναν από τους γενναιόδωρους πολιτικούς και μιντιακούς χορηγούς του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και την έμμεση παραδοχή ότι στη χώρα ζούμε ήδη σκηνές Ιταλίας, όπου στα νοσοκομεία η ζωή και ο θάνατος είναι ζήτημα επιλογής.
Κληθείς να σχολιάσει -στην απολύτως ελεγχόμενη συνέντευξη- την πληροφορία ότι «ποσοστό 51% των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό -κυρίως μεγάλης ηλικίας- δεν νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, αλλά σε απλές κλίνες», απέδωσε χωρίς ενδοιασμό την είδηση στον «υπόκοσμο του διαδικτύου».
Θα ήταν παντελώς αδιάφορος (όπως και πολλές άλλες από τις αναφορές του…) ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός, αν στο μεταξύ το θέμα αυτό δεν ήταν… αποκάλυψη στο Vima.gr του Μαρινάκη. Σύμφωνα με σχετική καταχώριση, στην οποία γίνεται επίκληση επίσημων κυβερνητικών στοιχείων, πολλοί ασθενείς αφήνουν την τελευταία πνοή του σε κοινές κλίνες. Με βάση τελευταία στοιχεία, κατά το επίμαχο δημοσίευμα, μπορεί να οδηγηθούμε στην ένδειξη ότι «σε πολλές νοσηλευτικές ομάδες άνθρωποι ηλικίας κυρίως άνω των 80 ετών, αν και η υγεία τους λόγω κορονοϊού χειροτερεύει, (ενδέχεται) να μην οδηγούνται στις ΜΕΘ και να αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε απλές κλίνες». Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι ζούμε ήδη σκηνές Ιταλίας και επιλέγεται ποιοι θα ζήσουν και ποιοι όχι.
Στη χθεσινή συνέντευξη ο πρωθυπουργός, διακόπτοντας τον «Σωτήρη», είπε ότι αυτά είναι «θεωρία που διακινείται στον υπόκοσμο του διαδικτύου». Ισχυρίστηκε δε το μακάβριο, ότι οι συγγενείς των ασθενών σε συνεννόηση με τους γιατρούς επιλέγουν να τους αφήσουν να πεθάνουν για να μην ταλαιπωρούνται! Αυτό που συνέβη στην Ιταλία, είπε ο Κ. Μητσοτάκης, δεν θα το δούμε εδώ. Ο λόγος; «Είμαστε σίγουροι ότι τα μέτρα τα οποία παίρνουμε τώρα θα αποδώσουν». Κι όμως, το βλέπουμε…