➥ Νέες συνθήκες – νέες μόδες – νέες συνήθειες. Τα ιδιωτικά οχήματα πάντοτε αποτελούσαν αισθηματικά καταφύγια και προσωρινές στέγες για τους ερωτευμένους.
➥ Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια της στέγης για τα ημιεπίσημα, ανεπίσημα, νόμιμα ή «παράνομα» ραντεβού με τα αμόρε τους και κάπου πρέπει να φωλιάσουν τα φτωχά τα πιτσουνάκια.
➥ Τώρα με την πανδημία, με κλειστές τις καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια και με την (δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη) ανασφάλεια που προκαλούν τα ξενοδοχεία, τα τετράτροχα κυριαρχούν στις προτιμήσεις των ερωτοχτυπημένων!
➥ Ανά έναν σχετικά μικρό αριθμό παρκαρισμένων αυτοκινήτων πετυχαίνεις ζευγαράκι. Από μέσα ακούγεται μουσικούλα και ίσως κάποια χάχανα, κάποια σουξουμούξου, τα τζάμια φαίνονται κάπως νοτισμένα και ούτως καθίσταται προφανές ότι το μέσο μεταφοράς έγινε ένα στεριανό «πλοίο» της αγάπης.
➥ Δεν έχει σημασία αν είναι πρωί, μεσημέρι ή βράδυ. Ο έρωτας ανθεί στους τέσσερις τροχούς όλες τις ώρες της ημέρας. Λίγα βήματα κάνεις προς τη Βαλχάλα του απελπισμένου (το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς) και βλέπεις τα αυτοκινητάκια να κουνιούνται σαν τις ψαρόβαρκες στο Φάληρο.
➥ Οι δρόμοι της πόλεως δεν έχουν μποφόρ, αλλά ο έρως παράγει μπόλικη κινητική ενέργεια και, όταν τελειώσει αυτή η επιδημική καταιγίδα, τα συνεργεία θα κάνουν χρυσές δουλειές. Οι αναρτήσεις δοκιμάζονται έντονα αυτές τις ημέρες.
➥ Τα συνεργεία θα κάνουν μεν χρυσές δουλειές, αλλά ουδείς γνωρίζει αν θα πληρωθούν για τα μερεμέτια. Το φέσι φοριέται πολύ στις ημέρες μας. Εχει γίνει μόδα!
➥ Η οικονομία, όσο υπάρχουν άνθρωποι και παράγεται προϊόν, αξία και υπεραξία, καλά θα πηγαίνει. Ομως, αυτοί που έχουν συνηθίσει να μην πληρώνουν θα χρησιμοποιήσουν τον κορονοϊό σαν πρόφαση.
➥ Τη μία είναι το Μνημόνιο, την άλλη είναι τα ελληνοτουρκικά, την παράλλη η επιδημία, τη μεταπαράλλη η πανδημία, και ο φεσατζής σε όλες τις περιπτώσεις συνεχίζει ακάθεκτος τη δουλειά του: να φεσώνει τον κόσμο.
➥ Και με φέσια ή άνευ η ζωή θα συνεχιστεί για όσους είναι αρκετά τυχεροί για να τη βλέπουν να συνεχίζεται…
π