Αν ψηφίζεις και πονείς, ψάξε Γιώργο για να βρεις. Λείπει καιρό, μα δεν εφάνη, τον αναζητούν οι χάνοιΑκόμα και οι συναγρίδες Τιρνάβου που τυγχάνουν οπαδοί της αφροτζάζ και συχνάζουν σε κακοφωτισμένα ημιυπόγεια του Μανχάταν απορούν με την αναισθησία των Ελλήνων. Πέρασαν Χριστούγεννα. Ηρθε Πρωτοχρονιά. Τινάχτηκε η σκόνη από τους κουραμπιέδες. Κατακάθισε το μέλι στα μελομακάρονα. Χωνεύτηκαν δισεκατομμύρια τόνοι αμνοεριφίων και τα αβοήθητα στομάχια υποχρεώθηκαν να διεκπεραιώσουν αμέτρητες ποσότητες απροσδιόριστων παχυντικών υλικών. Κι ενώ συνέβησαν όλα αυτά ουδείς αναρωτήθηκε πού βρίσκεται, τι κάνει, πώς διάγει, τι σκέπτεται κι αν μπορεί να σκέπτεται ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο οι αμετανόητοι οπαδοί του (καλή ώρα, όλοι ημείς) πέμπουν νοερό μήνυμα, βουβή έκκληση, σπαραχτική απορία: «Πού να ‘σαι; Σε ποιο προσκέφαλο να γέρνεις να κοιμάσαι;»
Ισως κάποιος γενναίος και λίαν απελπισμένος να μπορεί ακόμα να παρακολουθεί τηλεόραση και να τον σπόταρε κάπου ανάμεσα στα βιντεοσκοπημένα πανηγύρια, όπου οι προσκεκλημένοι έρχονται με το στανιό στο τσακίρ κέφι για να σαγηνεύσουν τα μηχανάκια της Εϊ Τζι Μπι. Ας μας απαλλάξει από την αχρείαστη αγωνία. Ας μας πει ότι (τουλάχιστον) ζει ο λεβέντης μας.
Μιανμάρ
Ημείς, οι νοσταλγοί του ροκ εντ ρολ και της κυβέρνησης που ‘χε μέσα Μπιρμπίλη, Πεταλωτή και Γερουλάνο, ψάξαμε στα ιντερνέτια. Εις μάτην. Στην προσωπική ιστοσελίδα του http://papandreou.gr/ το γραφείο Τύπου του ανδρός μάς ενημέρωνε (στις 14/11/2015) για τη δήλωση που έκανε ο ΓΑΠ «για τη νίκη της Αούνγκ Σαν Σούου Κίι και του κόμματος NDL στη Μιανμάρ» (ψαγμένος ο μπαγάσας…).
Στο κομματικό site (έχει ακόμα κόμμα ο δυσπερίγραπτος!) www.tokinima.gr υπάρχει ανακοίνωση για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών: «Το σύμφωνο δεν είναι αρκετό – να προχωρήσει ο πολιτικός γάμος». Δεν αρκείται στις τζίφρες σε συμβολαιογραφείο. Οι γραφειοκρατίες δεν ταιριάζουν στα ζητήματα καρδιάς και ο Γιώργος μας είναι ολάκερος μια καρδιά. Θέλει να φάει και κουφέτα στα ευτυχή γεγονότα.
Ημερομηνία της ιστορικής παρέμβασης του υιού του Ανδρέα είναι η 22ηΔεκεμβρίου 2015. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα χάθηκε το παιδί. Λέτε να βγήκε να πει τα κάλαντα και να τον απήγαγαν;