ΠΗΓΕ την Παρασκευή το βραδάκι ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε μια γειτονιά στο Περιστέρι, όπου πνίγηκε ο κόσμος στη λάσπη από τη φοβερή καταιγίδα, και έφυγε κακήν κακώς! Τον έδιωξαν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής! Ούτε δηλώσεις δεν τον άφησαν να κάνει στα κανάλια.
ΕΙΝΑΙ εξόχως αποκρουστικό το θέαμα των ανθρώπων της εξουσίας που… περιοδεύουν στους τόπους οι οποίοι έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές! Πηγαίνουν για να… κάνουν τι; Να συμπαρασταθούν στους πληγέντες; Να καταγράψουν τις ζημιές; Να δουν με τα μάτια τους (για να τις πιστέψουν) τις εικόνες που δείχνει η τηλεόραση;
ΕΙΝΑΙ απίστευτο το γεγονός ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών (όλων των κομμάτων) είναι κολλημένη στη δεκαετία του 1960 -όταν ήμουν μωρό- και δεν έχει αλλάξει καθόλου -έπειτα από Μνημόνια, συμφορές και φτώχεια- από τις ελληνικές ταινίες στις οποίες έπαιζαν τότε οι κινηματογράφοι: Μαυρογιαλούροι και… Ψευτοθόδωροι, ε;
ΣΕ ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου, ακόμα και στις πιο οργανωμένες, όταν υπάρχουν θεομηνίες (όπως αυτή που έπληξε τον Πειραιά και τη δυτική όχθη προχθές), υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Και πελώρια προβλήματα προς επίλυση…
ΔΕΝ κάνουν βόλτες οι υπουργοί και οι βουλευτές στα χαλάσματα (για να τσιμπήσουν κανένα ψηφαλάκι). Ασχολούνται μόνο οι αρμόδιοι επί του θέματος! Ούτε πηγαίνει άρον άρον ο πρωθυπουργός κατευθείαν -υποτίθεται- από τις Βρυξέλλες για να προεδρεύσει σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας.
Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ στα σοβαρά κράτη (που σέβονται τον εαυτό τους και τους πολίτες τους) αποδεικνύεται αλλιώς! Κάνουν, ας πούμε, μια ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να δώσουν «ανάσες» στους μη έχοντες και όχι μόνο στους έχοντες που πληρώνουν κουτσά-στραβά τις υποχρεώσεις τους. Και ξεχωρίζουν τους μπαταχτσήδες από όσους δεν δύνανται.
ΑΛΛΑ εκεί (στα σοβαρά κράτη που λέγαμε) τις τροπολογίες και τους νόμους τούς φτιάχνουν άνθρωποι που δεν ζουν σε άλλους πλανήτες και γνωρίζουν καλά την αγορά και την κοινωνία! Οχι άσχετοι, που κάνουν καριέρα ως σύμβουλοι – παρατρεχάμενοι, οι οποίοι δεν έχουν σταθεί όρθιοι ούτε μία φορά (ούτε μία!) στην ουρά για να πληρώσουν έναν λογαριασμό.
ΠΕΙΤΕ μου, λοιπόν, πώς θα πάει καλά η νέα ρύθμιση (για τις οφειλές στην Εφορία), όταν λέει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των δόσεων (8-9 χρόνια) ο υπόχρεος δεν πρέπει επ’ ουδενί να δημιουργήσει νέα χρέη; Πώς θα γίνει αυτό; Με τέτοια ανέχεια, τόσες αναδουλειές και τόση απελπισία! Πώς θα γίνει αυτό;
Χ.