Δεν μπορούν να μετρήσουν σωστά μερικά ψηφοδέλτια, και θα σώσουν την Ελλάδα; Δεν είναι ικανοί να πράξουν τα στοιχειώδη, να αντεπεξέλθουν σε πράγματα που κάνουν τα μικρά παιδιά, και είναι άξιοι να εκπροσωπούν το ελληνικό έθνος;
Αυτά τα ερωτήματα πλανώνται για μια εισέτι φορά στην ελληνική κοινωνία, η οποία ενημερώθηκε και από την εφημερίδα μας για τα κωμικοτραγικά πηγαινέλα και τη μεγάλη σύγχυση που προκλήθηκε στην καταμέτρηση των ψήφων στη Βουλή για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή.
Η «δημοκρατία» έγραψε χαρακτηριστικά: «Το δε μπάχαλο που προέκυψε κατά την ψηφοφορία δεν έχει επαναληφθεί. Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε αρχικά πως ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του κ. Παπαγγελόπουλου 172 βουλευτές και καταψήφισαν 84 βουλευτές. Επειτα από διαδικασίες (γύρισαν πίσω άπαντες στη Βουλή) και ως… διά μαγείας μία ψήφος από “κατά” έγινε “υπέρ”. Ο γρίφος, ωστόσο, με τα “άκυρα” και το “λευκό” παραμένει».
Οι βουλευτές έχουν στη διάθεσή τους το χρυσοπληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήδη από τον Μάρτιο του 2018. Οι πενόμενοι Ελληνες πλήρωσαν από το υστέρημά τους αυτό το σύστημα μαζί με τις υπόλοιπες εφαρμογές που περιλαμβάνει 556.167,95 ευρώ. Παρά ταύτα, η χρήση του έχει κάπως «παγώσει». Οι βουλευτές δεν είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να το χρησιμοποιήσουν – άλλοι επειδή φοβούνται στις μυστικές ψηφοφορίες μην τυχόν και δουν οι συνάδελφοί τους ποιο κουμπάκι θα πατήσουν και άλλοι λόγω άγνοιας χρήσης οποιουδήποτε ψηφιακού μηχανήματος και ηλεκτρονικής εφαρμογής!
Λες και δεν θα μπορούσε να μπει μια μικρή καλύπτρα πάνω από τα… επίμαχα κουμπιά που θα πατήσει κάθε βουλευτής για να μην παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας ή δεν θα μπορούσαν να γίνουν σεμινάρια χρήσης του συστήματος για να γλιτώνει ο πολιτικός κόσμος χρόνο, αλλά και να περισώζει τις εντυπώσεις και να εξοικονομεί το χρήμα των φορολογουμένων.
Δυστυχώς, αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα για το πολιτικό προσωπικό της χώρας: Αδυνατεί ακόμη και να ψηφίσει και να μετρήσει τις ψήφους σωστά και γρήγορα!