«Να πάνε καλύτερα τα πράγματα». Μια φράση με εσφαλμένο περιεχόμενο και μήνυμα. Τα πράγματα, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, δεν μπορούν να «πάνε» καλύτερα… μόνα τους. Εις μάτην θα περιμένουμε να οδεύσει η πραγματικότητα προς το καλύτερο, αν δεν καταβάλουμε κόπο και δεν δαπανήσουμε χρόνο. Εμείς μπορούμε να κατευθύνουμε τα πάντα προς το καλύτερο.
Για να το καταφέρουμε αυτό, πρώτα πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, έπειτα να κατέχουμε τα «πράγματα», πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε. Στη συνέχεια οφείλουμε να προσπαθήσουμε με τον ορθό τρόπο για την επίτευξη του ποθούμενου. Οι αρχαίοι Eλληνες είχαν συνοψίσει αυτή τη διαχρονική αλήθεια στο συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Για να ξεφορτωθεί η πατρίδα μας τον βραχνά της ξενοκρατίας και για να διαλυθεί η ομίχλη της ανέχειας πρέπει να ασχοληθούν οι Έλληνες με τούτα τα προβλήματα διότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας άλλος. Οι ξένοι μόνο να πάρουν θέλουν, όχι να προσφέρουν.
Το καλό παράδειγμα το δίνουν καθημερινά πάμπολλοι συμπολίτες μας, οι οποίοι επιλέγουν να μείνουν να αγωνιστούν στον τόπο μας για το έθνος και τον λαό, και δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν «απόδραση» προς άλλη χώρα, που θα τους δώσει δουλειά και μεροκάματο.
Η «δημοκρατία» δημοσιεύει καθημερινά τέτοιες περιπτώσεις ωραίων Ελλήνων, που προσφέρουν με πείσμα και χαμόγελο τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους στην κοινωνία. Ενα από τα παραδείγματα που μας γεμίζουν αισιοδοξία είναι εκείνο που έγραψε η εφημερίδα μας για την «πρωτοποριακή, πολύ λεπτή και σπάνια επέμβαση που έγινε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής – Μικροχειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» από τον διακεκριμένο πλαστικό χειρουργό – μικροχειρουργό, δρα Ανδρέα Γραββάνη, ο οποίος ανακατασκεύασε κόλπο σε 35χρονη που είχε υποβληθεί σε αφαίρεση λόγω καρκίνου!
Ο δρ Γραββάνης και χιλιάδες συνάδελφοί του, που εργάζονται σκληρά υπό αντίξοες συνθήκες, με ζήλο και πνεύμα αυτοθυσίας, δίνουν έναν αγώνα που πρέπει να δώσουμε άπαντες – έκαστος εφ’ ω ετάχθη.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.