Η κατάληξη του μνημονιακού δράματος ήταν προδιαγεγραμμένη. Δεν είχε σχεδιαστεί για να «πετύχει», ούτε οι εμπνευστές του είχαν κατά νου την ευμάρεια των Ελλήνων και την ανασυγκρότηση της οικονομίας της πατρίδας μας. Οποιος επιθυμεί να πετύχει ένα σχέδιο προς όφελος μιας κοινωνίας δεν ενορχηστρώνει την εξόντωσή της.
Το μόνο που ήθελαν οι ξένοι πλιατσικολόγοι και οι ελληνόφωνοι υπηρέτες τους ήταν να απομυζήσουν όλους τους πόρους της χώρας και του λαού, και να μας «τιμωρήσουν» για την κατά καιρούς ανήκουστη (για εκείνους) μη συμμόρφωσή μας προς τας υποδείξεις.
Η «δημοκρατία» είχε επισημάνει όλα τα προαναφερθέντα από το πρώτο φύλλο της και δεν έπαψε να αποκαλύπτει όλα τα δεδομένα, τις αναλύσεις, τις εξελίξεις και τις μεθοδεύσεις που έκαναν τη ζωή των Ελλήνων από δύσκολη έως αφόρητη τα τελευταία χρόνια.
Επίσης, η εφημερίδα μας είχε αναφερθεί διεξοδικά στο ζήτημα της ακίνητης περιουσίας και της σταδιακής δήμευσής της από το μνημονιακό κράτος, το οποίο μεριμνά για τις αξιώσεις των δανειστών και όχι για τις ανάγκες των πολιτών.
Οι χειρότεροι φόβοι των Ελλήνων και οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας, δυστυχώς, τείνουν να επιβεβαιωθούν και από τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσίασε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος για το εισόδημα και τις δαπάνες των νοικοκυριών για το 2015, την οποία δημοσιοποίησε η «δημοκρατία».
Οπως αναφέρθηκε στο σχετικό άρθρο, «Με τον φόβο ότι θα χάσουν άμεσα το σπίτι τους ζουν 122.700 οικογένειες! […] Ενα στα τέσσερα νοικοκυριά που διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο, με το 15,4% εξ αυτών των οφειλετών να έχει καθυστερημένες οφειλές, ενώ το 14,7% των νοικοκυριών δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους για τα ακίνητα που διαθέτει (ΕΝΦΙΑ).
Συνολικά, ένα στα τέσσερα (24,6%) νοικοκυριά εκφράζει φόβο ότι θα χάσει το σπίτι του, εξαιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων».
Και η κατηφόρα συνεχίζεται…