«Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν» έγραφε ο Ιπποκράτης και ο αρμόδιος επί της Υγείας υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης όφειλε να το γνωρίζει. Αντί να αναλώνεται, λοιπόν, σε κοκορομαχίες επί παντός επιστητού θα έπρεπε χθες -όχι σήμερα- να είχε αποσύρει το 25ευρω, όπως εγκαίρως επεσήμανε η «δημοκρατία». Αντί για αυτό, συνέχισε να μιλά για «δίκαιο μέτρο», να ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να κλείσει και κανέναν φυλακή εάν δεν πληρώσει (ενώ γνωρίζει ότι τα χρέη πάνε στην Εφορία) και να επιδεικνύει κοινωνική αναλγησία σε κοινωνικές ομάδες που είναι όντως αδύναμες.
Διότι δεν μπορείς να μιλάς για λογική την ώρα που εξαιρείς και (ορθά) τους ενστόλους από το χαράτσι των 25 ευρώ και να μην πράττεις το ίδιο και για ανέργους. Αυτό, αν μη τι άλλο, σε εκθέτει ανεπανόρθωτα. Για την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ που, αφού πρώτα ψήφισε το 25ευρω χωρίς αιδώ και τώρα κάνει αντάρτικο, τα λόγια είναι περιττά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας θα αλλάξει ρότα, μετά και την άνωθεν παρέμβαση. Αλλά δυστυχώς για άλλη μία φορά θα «στραπατσαριστεί» η κυβέρνηση μαζεύοντας εκ των υστέρων ακόμη μία αστοχία στη μάχη της με το αυτονόητο. Το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι ηλίου φαεινότερον. Οτι κάποιος που δεν έχει εργασία, άρα ούτε και εισοδήματα, δεν έχει να πληρώσει όχι 25 αλλά ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Η χάραξη της πολιτικής Υγείας πρέπει να γίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο.
Και επειδή ακούμε διάφορα τόσο από κυβερνητικούς όσο και από συμμετέχοντες στην κυβέρνηση βουλευτές περί ανάγκης «ανακάλυψης» ισοδυνάμων, υπάρχει λύση και είναι απλή. Ας κόψουν το αφορολόγητο των βουλευτικών αποζημιώσεων.
Με αυτόν τον τρόπο και την «τρύπα» που θα προκληθεί στα νοσοκομεία θα κλείσουν και παράλληλα και θα δώσουν το καλό παράδειγμα σε μια εποχή που το πολιτικό προσωπικό συνεχώς απαξιώνεται. Θα τολμήσουν ή για άλλη μία φορά θα το φορτώσουν (με τον γνωστό τρόπο) στα συνήθη υποζύγια;