Η σύγχυση είναι ένα από τα απότοκα κάθε ταραχώδους εποχής. Τα όρια παραβιάζονται, οι ρόλοι αλλάζουν και οι κανόνες δεν γίνονται σεβαστοί από τους εκάστοτε εκπροσώπους της παρακμής. Για να αντιστραφεί το κλίμα και για να αναχαιτιστεί το ρεύμα που παρασύρει την κοινωνία μας στη δίνη μιας άνευ προηγουμένου κρίσεως, πρέπει να ισχύσει το «έκαστος εφ’ ω ετάχθη». Αυτό το απλό, το αυτονόητο και το εξόχως χρήσιμο για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο βίο των ανθρώπων πρέπει να υπενθυμίζεται σε κάθε ευκαιρία.
Δυστυχώς, πολλές ευκαιρίες για να θυμηθούμε ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική «ύφεση» στην πατρίδα μας προσφέρει ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. Καταρχάς, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τόσο πολλές οι παρουσίες του στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, που προκαλούν την απορία: πότε προλαβαίνει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας να βγαίνει σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα τόσο συχνά και ταυτόχρονα να εργάζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά για την επίλυση των προβλημάτων ενός υπουργείου μείζονος σημασίας;
Επιπρόσθετα, η ανύπαρκτη ποιότητα του πολιτικού λόγου, το προκλητικό ύφος, η περιφρόνηση και η απαξία προς τα πρόσωπα που αντιτίθενται στις απόψεις του, και η απωθητική ένταση των κινήσεων και της φωνής του δεν συνάδουν με την εικόνα που επιδιώκει να «περάσει» στο κοινό κάθε κυβέρνηση, η οποία είναι στοιχειωδώς σοβαρή.
Η διαχείριση της υγείας των Ελλήνων είναι μη ανταλλάξιμη αξία. Η προστασία της αποτελεί μια «κόκκινη γραμμή», την οποία ουδείς έχει δικαίωμα να περάσει. Ο κ. Γεωργιάδης με την εν γένει παρουσία του δείχνει ότι πολιτεύεται για τα ΜΜΕ και όχι για τους πολίτες. Καλό είναι να έχει υπ’ όψιν του ότι έστω και μία ζωή να χαθεί λόγω αβλεψίας, έλλειψης υλικών στα νοσοκομεία, λάθος της πολιτικής ηγεσίας ή δυσλειτουργίας του συστήματος κρατικά παρεχόμενης Υγείας, ο ίδιος θα φέρει ευθύνη. Και πολιτική και -υπό συγκεκριμένες συνθήκες- ποινική και αστική.
Οι ζωές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Η πολιτική δεν είναι οπερέτα.