Ο μεγάλος έρωτας της Μαρινέλλας Φρέντυ Σερπιέρης!

«Εφυγε» στα 78 του χρόνια ο πατέρας της μοναχοκόρης της σπουδαίας ερμηνεύτριας 

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 78 ετών, στο ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες, άφησε ο Φρέντυ Σερπιέρης, που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στο άθλημα της ιππασίας και «χάρισε» στη Μαρινέλλα τη μοναχοκόρη της Γεωργία Χριστίνα. Η αντίστροφη μέτρηση για τον διακεκριμένο αθλητή και επιχειρηματία άρχισε στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου, όταν κατά τη διάρκεια ενός γεύματος ένιωσε να πνίγεται από το φαγητό του. Το περιστατικό αποδείχθηκε εξαιρετικά σοβαρό, καθώς ο εγκέφαλός του έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς οξυγόνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή βλάβη, που τον καθήλωσε στο κρεβάτι της Εντατικής.

Επειτα από τέσσερις μήνες «μάχης», ο Φρέντυ Σερπιέρης έφυγε τελικά από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του. Η κηδεία του έγινε στις 22 Απριλίου σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ, για να τιμήσει τη μνήμη του, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 24 και 25 Απριλίου.

Θρήνος

«Η ελληνική ιππασία θρηνεί τον πατέρα της!

Το όνομα του Φρέντυ Σερπιέρη είναι συνώνυμο της ελληνικής ιππασίας, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα για περισσότερο από μισό αιώνα, αθλητικά και διοικητικά. Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του, το ολυμπιακό άθλημα της ιππασίας γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη στη χώρα μας και απέκτησε διεθνή ακτινοβολία. Η χαρισματική προσωπικότητα, η αυθεντική ευγένεια, το ήθος και η εντιμότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων» τόνισε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ).

Ο Φρέντυ (Φερνάνδος) Σερπιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Απριλίου 1938, ήταν γιος του ιταλικής καταγωγής Ιωάννη Σερπιέρη και της πρωταθλήτριας Γαλλίας και ολυμπιονίκη στο τένις το 1924 Ντιντί Βλαστού και δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Γενεύη, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε το άθλημα της ιππασίας. Ως αθλητής κατέκτησε δεκάδες βραβεία και σημαντικές διακρίσεις, συμμετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΟΙ από την ίδρυσή της (1990) έως το 2001, υπήρξε α’ αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας από το 1998 έως το 2006, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και πρόεδρος και ταμίας του ΣΕΓΑΣ. Επίσης, ήταν πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππασίας του ΣΕΓΑΣ από το 1975 έως το 1984, γενικός γραμματέας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου το 1982 και της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων το 1991, ενώ ανέλαβε και την προεδρία του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα