Για την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 11 το πρωί, διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής.
Πριν τη διακοπή, διατυπώθηκαν από την πλευρά των κατηγορούμενων βουλευτών, αιτήματα για άρση των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί. Συγκεκριμένα, αιτήματα διατυπώθηκαν από τους:
* Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος δια του συνηγόρου του τόνισε ότι δεν είναι πλέον βουλευτής και πρέπει να αρθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού στο σπίτι του στην Καλαμάτα, καθώς έχει ανάγκη να εργαστεί ως οδοντίατρος
* Μιχάλη Αρβανίτη, για άρση του όρου της απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, με αιτιολογία ότι δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ως βουλευτής
* Ελένη Ζαρούλια, με αίτημα άρσης του κατ’ οίκον περιορισμού και αιτιολογία τη διευκόλυνση της άσκησης των βουλευτικών της καθηκόντων
* Νίκο Μιχαλολιάκο, του οποίου ο συνήγορος τόνισε ότι έχει εκτίσει, πλην πέντε ημερών, το 18μηνο προφυλάκισης και ότι του επεβλήθη παρανόμως κατά την άποψη της υπεράσπισής του ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού. Αιτιολογικό του αιτήματος του Ν. Μιχαλολιάκου είναι πως, ως αρχηγός της ΚΟ του κόμματος δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Επισημάνθηκε ότι ο όρος είναι καταχρηστικός και μπορεί να αντικασταθεί.
* Αντώνη Γρέγο, με αίτημα για άρση του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αλλά και της μη συμμετοχής σε εκδηλώσεις του κόμματος.
Επί των αιτημάτων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί σε άλλη συνεδρίαση η εισαγγελέας έδρας.
Στο δικαστήριο τέθηκε εκ νέου, από τους αυτεπαγγέλτως διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης θέμα για ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, προκειμένου να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία. Μάλιστα, οι διορισμένοι από το δικαστήριο συνήγοροι έθεσαν θέμα για ένσταση ακυρότητας που θα αναγκαστούν, όπως είπαν, να υποβάλουν αν στερηθούν τον εύλογο χρόνο που δικαιούνται βάσει της δικονομίας.
Τέλος, στο ζήτημα της μεταφοράς της αίθουσας, η πρόεδρος επανέλαβε ότι αν το υπουργείο έχει στη διάθεσή του κατάλληλη αίθουσα «είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι, να απευθύνουμε αιτήματα».
Πηγή:ΑΜΠΕ