Η ασυνήθιστη μάχη μεταξύ «Δαυίδ» και «Γολιάθ» του εμπορίου πρόκειται να δοθεί σύντομα στις δικαστικές αίθουσες, αφού, ο διάσημος οίκος μόδας Chanel θα διασταυρώσει τα ξίφη του με δύο Ελληνες βιοτέχνες, οι οποίοι κάθονται στο «σκαμνί» με την κατηγορία ότι «κόπιαραν» τις τσάντες της πασίγνωστης φίρμας, οι οποίες θεωρούνται παγκοσμίως συνώνυμο της πολυτέλειας, και πουλούσαν δικά τους προϊόντα «μαϊμού» ως γνήσια.
Ολα ξεκίνησαν έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η Chanel σε βάρος των δύο βιοτεχνών, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν μετατρέψει το κατάστημα που διατηρούν στο κέντρο της Αθήνας σε βιοτεχνία αντιγραφής και πώλησης επώνυμων προϊόντων, μεταξύ των οποίων αυτά του πασίγνωστου οίκου. Η εταιρία, που δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζει ότι η ζημία που υπέστη από τους δύο εμπόρους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Κατά την έρευνα της Αστυνομίας την περασμένη Τρίτη στο μαγαζί των δύο αντρών, ηλικίας 52 και 56 ετών, βρέθηκαν πάνω από 250 πλαστές τσάντες γνωστών οίκων (160 εκ των οποίων του οίκου Chanel), ένα μηχάνημα-μήτρα με το οποίο αντέγραφαν τα σήματα των επώνυμων εταιριών, ενώ δεν γλίτωσαν ούτε τα δύο επώνυμα φουλάρια της… συζύγου του ενός εμπόρου, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα!
Οι δύο βιοτέχνες συνελήφθησαν και τους ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν αντέγραφαν τα προϊόντα γνωστών εταιριών, αλλά τα επιδιόρθωναν, ενώ κατασκεύαζαν και δικές τους τσάντες. «Εχουμε αυτή τη βιοτεχνία με δερμάτινα είδη εδώ και πολλά χρόνια. Λόγω της κρίσης αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με τις επιδιορθώσεις».
Χρησιμοποιημένες «Πολλές κυρίες αγόραζαν τσάντες μέσω διαδικτύου και μας τις έφερναν, διότι δεν μπορούσαν να τις πάνε στις εταιρίες. Γι’ αυτό βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, διότι πολλές από αυτές ήταν χρησιμοποιημένες. Παράλληλα είχαμε και δικές μας, αλλά τις πουλούσαμε αντί 40-50 ευρώ» ισχυρίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ωστόσο η μηνύτρια εταιρία δεν φαίνεται να έχει πειστεί και γι’ αυτό πρόκειται να οδηγήσει στα δικαστήρια τους δύο βιοτέχνες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αναθέσει σε πραγματογνώμονες να εξακριβώσουν τη γνησιότητα ή μη των κατασχεθέντων προϊόντων. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν για το αδίκημα της πλαστογραφίας και δη σε βαθμό κακουργήματος. Ακόμη και αν υποτεθεί ότι υπήρχαν αντιγραφές προϊόντων της μηνύτριας εταιρίας, δεν τα εμπορεύτηκαν ως γνήσια και ουδέποτε προσπάθησαν να παραπλανήσουν το αγοραστικό κοινό, δεδομένου ότι μια γνήσια τσάντα πωλείται από 1.500 έως 7.000 ευρώ» δήλωσε από την πλευρά του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων Απόστολος Λύτρας.
Πηγή: Espresso