Εθελοντές πάντως, ανέφερε η κυβέρνηση, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις στα χωριά έξω από την πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα, η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας αρχίζει να ομαλοποιείται σχετικά. Στη χώρα έχουν φτάσει 4.050 διασώστες από συνολικά 34 χώρες. O υπουργός Επικοινωνιών Μινέντρα Ριτζάλ ανέφερε τη Δευτέρα πως οι κύριες επιχειρήσεις στο Κατμαντού και τις γύρω περιοχές έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες μπορούν να εκτελεστούν από τα νεπαλέζικα συνεργεία. Ο απολογισμός έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε 7.276 νεκρούς. Πέραν της ανάσυρσης των σορών ή της διάσωσης των -ελάχιστων, όσο περνούν οι ημέρες- επιζώντων, ακόμη κρισιμότερο είναι το τιτάνιο έργο της παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Μεγάλα αεροσκάφη δεν μπορούν, από την Κυριακή, να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Κατμαντού εξαιτίας ζημιών στο διάδρομο. Το αεροδρόμιο, το μοναδικό της χώρας που μπορεί να δεχθεί αεροσκάφη μεσαίου μεγέθους, «δεν έχει τις προδιαγραφές για τα μεγάλα αεροσκάφη που μεταφέρουν τα φορτία βοήθειας» ανέφερε ο διευθυντής του. Ωστόσο, αξιωματούχοι του ΟΗΕ ανέφερε πως παρά τα προβλήματα, η γενική κατάσταση γύρω από την παράδοση και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας βελτιώνεται.
Ο συντονιστής της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών για το Νεπάλ, Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, ανέφερε πως τα φορτία έχουν αρχίσει να μην «κολλούν» στους δρόμους και, μετά από παράπονα που υπέβαλε ο ΟΗΕ στην κυβέρνηση του Νεπάλ, έχουν αρθεί τελωνειακοί και γραφειοκρατικοί περιορισμοί που καθυστερούσαν την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων. Την εικόνα που επικρατεί πάντως στο Κατμαντού δείχνει πιο χαρακτηριστικά ο κεντρικός ναός Σουαγιαμπουνάτ -το κεντρικό κτίσμα του χρονολογείται από τον 5ο αιώνα, ενώ ο σεισμός έχει πλήξει αρκετές περιφερειακές του εγκαταστάσεις. Τη Δευτέρα, οπότε και φέτος εορτάζονται τα γενέθλια του Βούδα, όσοι προσκυνητές βρέθηκαν στο ναό έψαλαν προσευχές για τους νεκρούς του σεισμού. Όμως εξαιτίας της καταστροφής, ο αριθμός των προσκυνητών είναι εντυπωσιακά μικρότερος σε σύγκριση με το σύνηθες.