Κι από Οκτώβριο, χειμώνα

Με τον υδράργυρο σε… χειμωνιάτικη διάθεση (κατρακυλώντας έως και 12 βαθμούς σε τρεις ημέρες!), τους ανέμους (πότε νοτιάδες, πότε βοριάδες!) να σαρώνουν τα πελάγη και τις καταιγίδες να χτυπούν, ήδη από σήμερα, τα δυτικά, τα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας παίρνει τη σκυτάλη του φθινοπώρου ο Οκτώβριος. Από την ψυχρή εισβολή δεν θα γλιτώσει ούτε η Αθήνα, το θερμόμετρο της οποίας σκαρφαλώνει σήμερα στους 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο μετά βίας θα πιάνει τους 18 βαθμούς την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) αισθητή ψύχρα θα επικρατεί παντού το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία θα πάρει ξανά την ανιούσα το Σάββατο.

Την απότομη στροφή του καιρού φαίνεται ότι προκαλεί, σύμφωνα με μετεωρολόγους, ένα βαρομετρικό χαμηλό που «κάθεται» στην Αδριατική, κινούμενο σήμερα προς το Ιόνιο. Η διαταραχή θα απομακρυνθεί σταδιακά προς τα ανατολικά, προκαλώντας κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από τα Βαλκάνια.

Ειδικότερα, βροχερό σκηνικό στήνεται σήμερα σε πολλές περιοχές, αλλά πιο έντονα στα βορειοδυτικά. Πιθανότητα να βρέξει και στην Αττική απόψε δίνει η ΕΜΥ. Αύριο το κύμα κακοκαιρίας (πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες) θα απλωθεί στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, ενώ την Τετάρτη κύριο χαρακτηριστικό δεν θα είναι πια οι βροχές (που δεν θα λείψουν), αλλά οι βοριάδες και η πτώση της θερμοκρασίας. Το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη ο υδράργυρος θα πέσει σε… μονοψήφια επίπεδα σε ορισμένες περιοχές. Αλλωστε και στην πρωτεύουσα θα κρατηθεί για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στους 15-20 βαθμούς Κελσίου μεθαύριο και στους 13-17 βαθμούς την Πέμπτη.

Την Παρασκευή η μουντάδα θα επιμείνει στα ανατολική και τα νότια και το Σάββατο προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα