Η Αναμπελ έχει «Πακέτο»

«Στάσου, μύγδαλα». Και ποιος δεν θυμάται τον Γιάννη Βόγλη στην ταινία «Κορίτσια στον ήλιο» να κυνηγάει την όμορφη τουρίστρια Αναμπελ σε κάμπους και σε καλαμιές; Και μπορεί το φιλμ να γυρίστηκε 40 χρόνια πριν, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ακόμη αναρωτιούνται τι απέγινε η πανέμορφη συμπρωταγωνίστριά του Αν Λόμπεργκ.

Ενας από τους περίεργους ήταν και ο Γιάννης Βόλγης, ο οποίος δεν έπαψε να τη θεωρεί σημαντική παρουσία στην καλλιτεχνική του καριέρα. Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, λοιπόν, θα ανοίξει ένα διαφορετικό «Πακέτο» (Alpha, 21.00). Ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου αναζητεί τη συμπρωταγωνίστριά του με την οποία αποτέλεσαν ένα από τα ζευγάρια που άφησαν εποχή στην κινηματογραφική ιστορία. Το love story του Ελληνα βοσκού με την Αγγλίδα τουρίστρια θα ζωντανέψει ξανά, μόνο που τώρα αυτό που θα μάθουν οι τηλεθεατές είναι όλο το παρασκήνιο της συνεργασίας τους. Η Αν Λόμπεργκ, σουηδικής καταγωγής, γεννήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1949 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Το 1967 ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό και γνώρισε τον σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη. Εκείνος αναζητούσε μια ξένη για την επόμενη ταινία του και αμέσως της έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με την πρώτη της ταινία «Κορίτσια στον Ηλιο (1968)» έγινε πολύ δημοφιλής και έτσι έμεινε στην Ελλάδα ως το τέλος του 1969. Πήρε μέρος σε τρεις ακόμη ταινίες μεγάλου μήκους και εργάστηκε ως φωτομοντέλο. Στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι, όπου ξεκίνησε νέα σταδιοδρομία ως τραγουδίστρια. Τη δεκαετία του ’90 δούλευε στη Γαλλία ως παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Η «Αναμπελ» δεν έκανε μεγάλη κινηματογραφική καριέρα, αλλά συμμετείχε σε γνωστές ταινίες όπως το «Εφτά μέρες στο Πεκίνο», έκανε ένα πέρασμα από την «Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», ενώ υποδύθηκε ένα από τα κορίτσια του Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Moonraker». Επαιξε και στις τηλεοπτικές σειρές «Η κόρη του Μιστράλ» και «Οι περιπέτειες του Γουλιέλμου Τέλου». Σήμερα ζει στη Νορμανδία, σε ένα αγρόκτημα, με τον επίσης ηθοποιό σύζυγό της. Εχει τρία παιδιά και της αρέσει να φροντίζει τα άλογα και τους σκύλους της. Παίζει μουσική με μια μπάντα σε γάμους και εκδηλώσεις που γίνονται στην περιοχή.

Η φράση «Στάσου, μύγδαλα» θα ακουστεί ξανά ύστερα από 40 χρόνια. Μόνο που η Αν δεν θα τρέξει σαν την Αναμπελ, να αποφύγει τον αποστολέα. Η ηθοποιός, άλλωστε, έχει πολλά χρόνια να έρθει στην Ελλάδα, κι αυτή η πρόσκληση την έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα