19 χρόνια βάσανα για τον άτυχο Βρετανό Ρόμπερτ

Για τον 19χρονο Βρετανό Ρόμπερτ Σέμπατζ που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Ζάκυνθο -από τον 21χρονο ταξιτζή που του κάρφωσε έναν σουγιά στην καρδιά- το ταξίδι στο Φιόρο του Λεβάντε ήταν ένα όνειρο ζωής που έμελλε να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης για την οικογένειά του… Σύμφωνα με τα εκτενή ρεπορτάζ που αφιέρωσαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τη ζωή του «χαμογελαστού παιδιού», όπως συνήθιζαν να αποκαλούν συγγενείς και φίλοι του τον Ρόμπερτ, δεν είχε εύκολα παιδικά χρόνια. Επασχε από μια πολύ σπάνια νευροπάθεια του γαστρεντερικού συστήματος, που δεν θα του επέτρεπε να έχει μια φυσιολογική ζωή. Ωστόσο εκείνος «το πάλευε» με αξιοπρέπεια… Στα δεκατέσσερά του χρόνια έγραψε ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Rays of Sunshine (Ηλιαχτίδες), το οποίο πραγματοποιεί ευχές παιδιών που βρίσκονται σε τελικό ή κρίσιμο στάδιο της πάθησής τους. «Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Επαιζα κάθε μέρα στο σχολείο, γιατί με έκανε να νιώθω ζωντανός» έλεγε στο μήνυμά του, εκφράζοντας την επιθυμία του να μπορέσει κάποτε να φορέσει την επίσημη στολή και να βγει από τη φυσούνα του γηπέδου «σαν μασκότ της ομάδας». Επιθυμία που έγινε πραγματικότητα, όταν το 2007, σε αγώνα της Εθνικής Αγγλίας με τη Βραζιλία στο Γουέμπλεϊ, βάδισε προς τη σέντρα με τον τερματοφύλακα Πολ Ρόμπινσον, ενώ γνωρίστηκε και φωτογραφήθηκε με τον αρχηγό Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το περιβάλλον του κάνει λόγο για ένα καλοσυνάτο, γλυκό παιδί, που τους τελευταίους μήνες δούλευε σε παμπ για να μην επιβαρύνει με τα προσωπικά του έξοδα την οικογένειά του. Λόγω της σπάνιας ασθένειάς του ο Ρόμπερτ αναγκαζόταν να μπαινοβγαίνει σε νοσοκομεία, γεγονός που τον δυσκόλεψε πολύ να τελειώσει το σχολείο, αλλά τα κατάφερε! Αυτή τη «νίκη» ήθελε να γιορτάσει με το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό και διάλεξε να έρθει στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Φίλοι του έχουν ανοίξει γκρουπ στο facebook -όπου μέχρι χθες μετρούσε πάνω από 5.500 μέλη- εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και απαιτώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο 21χρονος ταξιτζής που στέρησε τη ζωή από τον Ρόμπερτ φέρεται να δηλώνει μετανιωμένος για την ενέργειά του και αναμένεται να υποστηρίξει σήμερα στον Ανακριτή ότι δέχτηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από την παρέα του θύματος, το οποίο δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα