Εκπτώσεις-ρεκόρ από σήμερα

Πρεμιέρα εκπτώσεων σήμερα, και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπόσχεται τις «μεγαλύτερες θερινές εκπτώσεις των τελευταίων ετών», καλώντας τους καταναλωτές να τις εκμεταλλευτούν για την κάλυψη των αναγκών τους. Για τις επόμενες έξι εβδομάδες και έως τις 31 Αυγούστου που διαρκούν οι εκπτώσεις, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράζουν επώνυμα προϊόντα σε πολύ μειωμένες τιμές. Η ΕΣΕΕ παροτρύνει τους καταναλωτές να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και να αποφεύγουν το παραεμπόριο, αλλά και τις εντυπωσιακές εκπτώσεις που γίνονται σε «φουσκωμένες» τιμές.

Από την πλευρά της η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας προειδοποιεί τους καταναλωτές να αγοράσουν με σύνεση, χωρίς βιασύνη και με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες και τις οικονομικές τους δυνατότητες. Ελεγχο των τιμών πριν από τις εκπτώσεις, ώστε να διαπιστώνεται αν αυτές είναι πραγματικές, σύγκριση τιμής και ποιότητας, αποφυγή πιστωτικών καρτών και δανείων, και ενημέρωση για δικαίωμα αλλαγής συνιστά η Ενωση Καταναλωτών. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η αναγραφή της διπλής τιμής, δηλαδή αρχικής και τελικής ύστερα από την έκπτωση, είναι υποχρεωτική για τους καταστηματάρχες και οφείλουν να την αναζητούν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκπτώσεων. Η ένωση συμβουλεύει τους καταναλωτές να ζητούν απόδειξη για τις αγορές τους, καθώς και πλήρη ενημέρωση στην περίπτωση που αγοράζουν με δόσεις. Τέλος, όταν διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, οφείλουν να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλώντας στο 1520.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα