Η Αννα Βίσση θέλει να γίνει Αντζελίνα Τζολί

Κάν’ το όπως η Μαντόνα και η Αντζελίνα Τζολί. Η Αννα Βίσση «χτίζει» το δημόσιο προφίλ της ακολουθώντας τα πρότυπα των σταρ του Χόλιγουντ. Την ώρα που σε χαλεπούς καιρούς οικονομικής κρίσης πολλοί εγχώριοι συνάδελφοί της βρίσκονται ακόμη στον… κόσμο τους, συνεχίζοντας να παίρνουν… σβάρνα τις κοσμικές εκδηλώσεις, εκείνη κάνει τη μία φιλανθρωπία μετά την άλλη. Αφού διέθεσε τα έσοδα μιας σειράς συναυλιών της για την ανέγερση ενός ορφανοτροφείου στην Κένια, η σταρ από την Κύπρο ενίσχυσε την Κιβωτό του Κόσμου, αναλαμβάνοντας για λίγο ρόλο… σεφ, ενώ πρόσφατα δέχτηκε να γίνει και το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας κατά του αλκοολισμού και εξαρτήσεων του κέντρου υποστήριξης Οασις. Η Αννα Βίσση φωτογραφήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό φορώντας το t-shirt που σχεδίασε ο γνωστός δημιουργός Βασίλης Ζούλιας. Πρόκειται για ένα λευκό μπλουζάκι, στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα της καμπάνιας: «Το Κάνω Γιατί Με Νοιάζει». Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τις ανάγκες τού μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Μερικές μέρες νωρίτερα, η τραγουδίστρια είχε στηρίξει μια ακόμη οργάνωση που κάνει σπουδαίο έργο για τα παιδιά. Ο λόγος για την Κιβωτό του Κόσμου. Αποδεχόμενη την πρόταση του πατέρα Αντωνίου και γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, η Αννα πρωταγωνίστησε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, στο εστιατόριο Bungalow White, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί η ίδια πρότεινε το μενού που επιμελήθηκαν οι σεφ, το οποίο αποτελούνταν από κυπριακά φαγητά σε συνταγές της μητέρας της. Η βραδιά σημείωσε επιτυχία και η τραγουδίστρια πέρασε από όλα τα τραπέζια, συνομιλώντας εγκάρδια με όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ενίσχυση της Κιβωτού. Περίπου τέσσερις μήνες πριν, η Αννα είχε συγκινήσει και πάλι με την απόφασή της να κάνει μια σειρά συναυλιών προκειμένου να βοηθήσει στην ανέγερση ενός ορφανοτροφείου στην Κένια. Η ίδια, μάλιστα, επισκέφτηκε κιόλας την πολύπαθη χώρα, γνωρίζοντας από κοντά τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στο εν λόγω ίδρυμα. Επιστρέφοντας, χαρακτήρισε αυτή την εμπειρία ως μια από τις πιο συγκλονιστικές στη ζωή της.

Συγκεκριμένα, έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Κι έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που κάνουμε εκείνο το “συγκεκριμένο” ταξίδι και όταν γυρνάμε πίσω, είναι σαν να ξαναγεννηθήκαμε. Και βλέπουμε με άλλα μάτια, ακούμε με άλλα αυτιά, μυρίζουμε, γευόμαστε και νιώθουμε τα πάντα αλλιώς. Αυτό συνέβη σε μένα γυρίζοντας από την Κένια. Στην αρχή φοβάσαι να το αντιμετωπίσεις, σοκάρεσαι, μετά ενδιαφέρεσαι να καταλάβεις και θες να κάνεις κάτι άμεσα και ύστερα απλά γίνεσαι ένα με αυτά τα παιδιά που ό,τι, μα ό,τι κι αν τους έχει συμβεί στη ζωή τους χαμογελάνε και είναι έτοιμα να αγαπηθούν και να αγαπήσουν. Και έτσι από την επιτομή της πλήρους ανέχειας, φτώχειας, εγκληματικότητας, δυστυχίας και αρρώστιας ξαφνικά ξυπνάς απ’ τα δικά σου “πολυτελή” λήθαργα και συνειδητοποιείς πως τελικά είμαστε όλοι άνθρωποι με αλλιώτικα πεπρωμένα».

Ηλίας Μαραβέγιας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα