Στην Εκκλησία το στρατόπεδο «Λιόση» που θα στεγάσει ιδρύματα

Το ανενεργό στρατόπεδο «Λιόση», όπου μέχρι πριν από μερικά χρόνια έδρευε μονάδα του Στρατού Ξηράς, παραχώρησε από χθες το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Εκκλησία της Ελλάδος προκειμένου να αξιοποιηθεί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με στόχο την υλοποίηση του κοινωνικού της προγράμματος για την κατασκευή προνοιακών υποδομών «για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και για τα παιδιά μας που έχουν νοητική υστέρηση», όπως τόνισε και ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

«Βρισκόμαστε σε δύσκολους καιρούς και χρειάζεται να δουλέψουμε σε στενή συνεργασία για να βοηθήσουμε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, να συμβάλουμε στη λειτουργία αποτελεσματικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης. Το κάνετε με επιτυχία. Προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε σε αυτή την αποστολή» επεσήμανε ο υπουργός, ο οποίος προηγουμένως είχε εξάρει το ρόλο της Εκκλησίας ως θεσμού «που συγκεντρώνει υψηλή νομιμοποίηση μαζί με τις Ενοπλες Δυνάμεις, ενός θεσμού που συγκεντρώνει, επίσης, υψηλό ποσοστό νομιμοποίησης στην ελληνική κοινωνία».

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη εποχή είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Από τον περασμένο Δεκέμβριο του 2010 η Εκκλησία παρέλαβε μία μεγάλη πρώην αποθήκη στο στρατόπεδο «Καποτά» στο Μενίδι που τώρα αξιοποιείται από την Αρχιεπισκοπή για τα συσσίτια του προγράμματος «Αγάπη». Η χθεσινή παροχή του στρατοπέδου είναι η δεύτερη από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων προς την Εκκλησία μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα