Οι κοριοί γίνονται τερμίτες στα θεμέλια του Μέρντοχ!

Ενός κακού μύρια έπονται. Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών και το λουκέτο στη «News of the World», και άλλες εφημερίδες του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοχ… δεν νιώθουν και πολύ καλά τελευταία!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο και ενώ το τελευταίο -και συλλεκτικό- φύλλο της «News of the World» ξεπούλησε, την ίδια στιγμή οι αδελφές της, «Sun» και «Times», έχαναν από 250.000 και 30.000 φύλλα αντίστοιχα, γεγονός που έδειξε ότι το αναγνωστικό κοινό έστρεψε σε άλλες εφημερίδες το ενδιαφέρον του.

Κατά τα άλλα, χθεσινό δημοσίευμα των «New York Times» ανέφερε ότι πέντε υψηλόβαθμοι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας ανακάλυψαν ότι τα κινητά τηλέφωνά τους είχαν γίνει στόχος υποκλοπών λίγο αφότου η Σκότλαντ Γιαρντ άνοιξε μια πρώτη ποινική έρευνα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τη «News of the World» το 2006. Η αποκάλυψη όμως προκάλεσε αυτόματα και μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με το αν οι αστυνομικοί προσπάθησαν ή όχι να ερευνήσουν επιθετικά την εφημερίδα, φοβούμενοι πως θα αποκαλύψει και δικά τους μυστικά! Χθες, πάντως, ενώπιον των Αρχών κατέθεσε και ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έπεσε και ο ίδιος θύμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ενδιαφέρον παρουσιάζει τώρα το αν ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ, λόγω των τελευταίων εξελίξεων, θα εξαναγκαστεί να πουλήσει όλα τα δημοσιογραφικά «μαγαζιά» που έχει στη Βρετανία. Σε πολιτικό επίπεδο πάντως, η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού -όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ντέιβιντ Κάμερον- θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης των Εργατικών που ζητά από τη News Corp. να αποσύρει την προσφορά εξαγοράς της τηλεοπτικής επιχείρησης BskyB, που έχει ήδη καταθέσει.

Αυτό που ίσως σηματοδοτήσει τις εξελίξεις είναι ότι τόσο ο ίδιος ο Μέρντοχ όσο και ο γιος του Τζέιμς, αλλά και η πρώην διευθύντρια της «News of the World», Ρεμπέκα Μπρουκς, κλήθηκαν να εμφανιστούν ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το σκάνδαλο.

Γιώργος Τραπεζιώτη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα