Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στις κάλπες

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα «μη χαλάρωσης» και «εγρήγορσης», καθώς οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ πιθανόν να κρίνουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα στείλει στα κορυφαία στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. και της Πολιτικής Επιτροπής ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για σήμερα Τρίτη στις 6.30 μ.μ. τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και την Τετάρτη στις 6 μ.μ. τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής (πρώην Κεντρική Επιτροπή), με θέμα και στις δυο συνεδριάσεις «τις πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας».

Η εισήγηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί σε δύο επίπεδα. Το πολιτικό πλαίσιο από τη μια πλευρά και το οικονομικό από την άλλη. Και τα δύο θα συγκλίνουν στο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται με αυτήν την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει να αντέξει και θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες.

Ο κ. Σαμαράς θα επισημάνει ότι πλέον όσα έλεγε η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης αγνοούσαν ή ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του χλεύαζαν γίνονται πλέον αποδεκτά τόσο από τον διεθνή παράγοντα όσο και από οικονομικούς αναλυτές και ξένα media.

Η λέξεις-κλειδιά για εμάς, θα τονίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ., ήταν και είναι η ανάπτυξη και η μείωση των φόρων. Αυτή η πολιτική μας επιλογή δικαιώνεται και το ομολογούν πλέον ανοιχτά και στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για την ελληνική οικονομία, που είναι τραγικά, καθώς η κυβέρνηση έχει πέσει σε όλα έξω. Κανένα νούμερο δεν της βγαίνει και η ύφεση βαθαίνει καθημερινά, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισημάνει τη διαφορά πολιτικών συμπεριφορών μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ όταν βρίσκονται σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος θα εμμείνει στη θέση της Ν.Δ. ότι «ναι μεν είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και το κάνουμε πράξη συμμετέχοντας στην επιτροπή, αλλά δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε καμία βιαστική εκποίηση και σε μέτρα ταμειακού πανικού». Τα χρήματα πρέπει να μπουν «σε έναν αναπτυξιακό κουμπαρά» θα τονίσει ο κ. Σαμαράς.

Τέλος, ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Αφού η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και αγνόησε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Ν.Δ., οχυρωμένη πίσω από τη μνημονιακή πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της φοροαφαίμαξης των οικονομικά αδυνάτων, οδηγηθήκαμε σε νέο Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο και έπεται συνέχεια».

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα