Στρατός Ξηράς: Αλλες είκοσι μονάδες με μπόνους μετάθεσης

Με είκοσι επιπλέον μονάδες των νησιών του Εβρου και των Δωδεκανήσων συμπληρώθηκε χθες ο κατάλογος των μονάδων του Στρατού Ξηράς, των οποίων οι υπηρετούντες σε αυτές στρατιώτες έχουν το δικαίωμα της μετάθεσης σε άλλες μονάδες, μετά τη συμπλήρωση του έκτου μήνα από την κατάταξή τους. Με την απόφαση αυτή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στο σύστημα τοποθετήσεων – μεταθέσεων των στρατευμένων υπόχρεων εννιάμηνης θητείας, οι οποίοι την υπηρετούν σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες, που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια στα κριτήρια δυσκολίας μονάδας (απόσταση από μεθόριο, απόσταση από την πρωτεύουσα νομού, πληθυσμός έδρας, συνθήκες διαβίωσης, δυνατότητες μετακίνησης, κλιματολογικές συνθήκες).

Οι είκοσι επιπλέον μονάδες που ανακοινώθηκαν χθες είναι οι ακόλουθες (σε παρένθεση είναι ο αριθμός των μορίων που λαμβάνουν οι υπηρετούντες εκεί στρατιώτες).

Τα 2/482 Αστυπάλαιας και ΟΥΛΕΑ/ΑΠ Αστυπάλαιας (187 μόρια), τα 617, 618 Μ/Κ Τάγματα Πεζικού (Προκάλυψης), 35 Λόχος Διαβιβάσεων, 805 Λόχος Εφοδιασμού – Μεταφορών, 35 Λόχος Υγειονομικού και 221 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στην Πλάτη Εβρου (185 μόρια), 117 Α/Κ Μοίρα Μέσου Πυροβολικού, 508 Μ/Κ ΤΠ στα Ρίζια Εβρου και ο 3 Λόχος Μηχανικού στον Βάλτο Εβρου (182 μόρια), οι 3 Λόχος Αντιαρματικών, 3 Λόχος Διαβιβάσεων, 502 Μ/Κ Τ.Π., 105 Α/Κ Μ.Μ.Π., 3ο Τάγμα Υποστηρίξεως στην Καβύλη Εβρου και το 503 Τ.Π. (Προκάλυψης) στη Νέα Βύσσα Εβρου (181 μόρια), καθώς και τα 514 Τ.Π. και 50 ΕΜΑ στο Πρωτοκκλήσι Εβρου και 88 ΕΜΑ στο Ρωμανό Εβρου (180 μόρια). Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό έχει εφαρμογή από τους υπηρετούντες με τη 2011 Α’ ΕΣΣΟ.

Τέλος, χθες ο ΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης δέχτηκε σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Χασάν Γκογκούς, ύστερα από αίτημα του τελευταίου, και συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΕΘΑ στη Βουλή για μείωση της τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, στο πλαίσιο εφαρμογής του θερινού μορατόριουμ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα