News off the world

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα της χώρας, ο πρώην διευθυντής της, που για ένα διάστημα διετέλεσε και σύμβουλος επικοινωνίας του νυν πρωθυπουργού της Βρετανίας, οι εκατοντάδες άνθρωποι οι οποίοι έπεσαν θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών που έστησαν ορισμένοι δημοσιογράφοι του εντύπου, σε συνεργασία με ιδιωτικούς αστυνομικούς, και οι απολυμένοι ουσιαστικά συντάκτες της «News of the World» αποτελούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα κομμάτια του παζλ, που συνθέτουν το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο που ξέσπασε στη Γηραιά Αλβιώνα τα τελευταία χρόνια.

Η υπόθεση των υποκλοπών αγγίζει πλέον και τον πρωθυπουργό Κάμερον, ο οποίος κατηγορείται τόσο για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον ιδιοκτήτη της «News of the World» Ρούπερτ Μέρντοχ και την έμπιστη συνεργάτιδά του Ρεμπέκα Μπρουκς -που ήταν διευθύντρια του εντύπου όταν άρχισαν οι υποκλοπές το 2002- όσο και για το γεγονός ότι είχε ορίσει εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησής του τον πρώην διευθυντή της Αντι Κόλσον, ο οποίος χθες συνελήφθη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας για το θέμα των υποκλοπών τονίζοντας ότι «δεν θα παραβλέψουμε τίποτε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα διεξαχθεί ακόμη μια έρευνα αναφορικά με τη δεοντολογία στα ΜΜΕ, παραδεχόμενος την ανεπάρκεια της υπάρχουσας επιτροπής που ελέγχει τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σκληρή κριτική κατά του Ντέιβιντ Κάμερον άσκησε χθες και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ, που ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της Μπρουκς από τον όμιλο Μέρντοχ.

Το μάρμαρο πάντως από όλη την ιστορία εκτός από τα θύματα των υποκλοπών φαίνεται ότι θα πληρώσουν και οι εργαζόμενοι της «News of the World». Ερωτηθείς μάλιστα ένας εξ αυτών για το πώς αισθάνεται για την Μπρουκς και την πεισματική στάση του Μέρντοχ να μην την απομακρύνει από τη θέση της, είπε ότι «κλείνουν μια εφημερίδα μόνο και μόνο για να προστατευθεί η δουλειά μιας γυναίκας».

Παρ’ όλα αυτά ο όμιλος News International λέγεται ότι μετά το κλείσιμο της «News of the World» για να καλύψει το κενό στην αγορά του κυριακάτικου Τύπου θα προβεί στην έκδοση της «Sun On Sunday».

ΓιώργοςΤραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα