Ερχεται το αθώο τσίγαρο!

Οταν ο σερ Ούλτερ Ράλεϊ το 1578 έφευγε από την Αμερική για να επιστρέψει πίσω στη Βρετανία, μεταφέροντας στις αποσκευές του λίγα φύλλα από ένα νέο φυτό, τον καπνό, δεν φανταζόταν καν ότι γινόταν ο άνθρωπος που θα εισήγε στη γηραιά ήπειρο μια συνήθεια που θα άγγιζε -αν δεν ξεπερνούσε- τα όρια του εθισμού· συνήθεια που στα χρόνια που έρχονταν ετησίως θα σκότωνε σε παγκόσμιο επίπεδο περί τους 5.000.000 ανθρώπους. Περισσότερους δηλαδή από όσους σκοτώνουν οι πόλεμοι, τα τροχαία και το Aids μαζί!

Σήμερα, σχεδόν 500 χρόνια μετά, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν κυριολεκτικά κηρύξει τον πόλεμο στο τσιγάρο και το κάπνισμα, λαμβάνοντας μέτρα που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικά.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφόρησαν στην αγορά νίκησαν τις απαγορεύσεις. Για τους καπνιστές όμως η λύση αυτή δεν ήταν παρά ημίμετρο για την ικανοποίηση του πάθους τους.

Εκτοτε οι καπνοβιομηχανίες άρχισαν να κάνουν σκέψεις για τη δημιουργία «του πρώτου ασφαλούς τσιγάρου» που από τη μία θα προσέφερε πλήρη ικανοποίηση στους καπνιστές κι από την άλλη θα ήταν απαλλαγμένο από όλες εκείνες τις βλαπτικές ουσίες που προσβάλλουν τα πνευμόνια και την καρδιά.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», η καπνοβιομηχανία British American Tobaccos (BAT) δηλώνει ότι είναι ήδη πολύ κοντά στην κυκλοφορία ενός τέτοιου τσιγάρου, ενώ παράλληλα λέει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας προκειμένου να πάρει τη σχετική άδεια. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι, αν τελικά πάρει την έγκριση και η γνωστή καπνοβιομηχανία κατοχυρώσει την πατέντα, τότε το νέο, ομολογουμένως πρωτοποριακό, τσιγάρο θα βγει στην αγορά σε περίπου μια διετία.

Αλέξανδρο Μόρντουντακ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα